Nakon tragedije
29

Ronaldinho i Cafu pokazali veličinu, vraćaju se na teren za spas unesrećenih

D. P.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Legendarni brazilski nogometaši Ronaldinho i Cafu organizuju utakmicu solidarnosti za prikupljanje sredstava unesrećenima u poplavi u tamošnjoj regiji Rio Grande do Sul.

Brazilska regija Rio Grande do Sul ostala je pusta nakon stravičnih poplava koje su odnijele brojne živote i stvorile veliku materijalnu štetu od koje se Brazilci dugo neće oporaviti. Vremenska nepogoda ostat će upamćena kao jedna od najrazornijih u historiji Brazila.

Tragedija je ujedinila i svijet nogometa u Brazilu pa su tako timovi iz te regije Gremio i Internacional stavili svoje stadione na raspolaganje unesrećenom stanovništvu. Dio nogometaša je također izašao na ulice kako bi pomogao onima kojima je to najpotrebnije.

Još jedan korak kojeg su nogometaši poduzeli je organizovanje utakmice solidarnosti, gdje će sva prikupljena sredstva biti dodijeljena žrtvama ove katastrofe.

Utakmicu organizuje Globo, a prvi su se odazvali nogometni velikani Ronaldinho i Cafu.

"Imali smo priliku da podignemo pehar svjetskog prvaka, a sada ćemo podići pehar solidarnosti. Pomozimo našoj braći iz Rio Grande do Sula u ovom teškom trenutku", rekao je Cafu.

Utakmica će se igrati na legendarnoj Maracani i bit će u TV prijenosu na brojnim svjetskim kanalima. Cijena ulaznice će iznositi simboličnih 30 reala, odnosno 5,5 eura.

Nogomet u Brazilu je u potpunosti zaustavljen nakon velike tragedije pa se svi nogometaši imaju vremena odazvati ovako lijepoj inicijativi.