Ovo da pitaš ugostitelja sta je najbolje, može proći samo ako ideš u lokaciju koja je blizu tebe i tu ideš često pa upoznas gazdu i znaju da ćeš se vratiti. Ako si negdje gost i turist i znaju da te nikad vise nece vidjeti, velika je mogućnost da ce ti uvaliti nesto sto se slabo prodaje, da ne bi bacili, a još je skupo. To mi se napr desilo u Splitu i Istanbulu. Biftek u Istanbulu,, aaa uzmi ovaj, najbolji..pola ga dao galebu na kraju.
U Splitu, guzva, konobari nervozni, pitam za preporuku, nesto reče, nisam ni shvatio sta je. Hajde reko. Ispostavilo se najskuplje jelo na meniju, a skroz bezveze bilo i pola isto tako bacio. S druge strane, negdje kod Jablanice ja pitao konobara sta da uzmem, a ovi sa mnom pravili se znalci...moje bilo bolesno dobro, a oni se pravili da je i njihovo haha, a vidjelo im se u ocima da su se dobro zayebali.
U Jablanici se samo jagnjetina jede.
Prikaži sve komentare (15)