Postaje malo naporno slusati to provlacenje fakta da neki Petar ili Ivan nemaju ista prava u Sarajevu ili bosnjackim dijelovima Federacije, bas kao i one price da je 100,000 Srba protjerano iz Sarajeva, ciste lazi u cilju izjednacivanja odgovornosti, pun k... tog lopovluka. Pravoslavaca/katolika ne sve strane u Sarajevu, niko ne obraca paznju kao sto nikad i nije, a Srbi koji su otisli su vecinom otisli sami po savjetu njihovih lidera prije samog pocetka dejstava, a ostali tokom dejstava bjezeci od zvjeranja srpskih paravojnih formacija. U Armiji BIH je bilo 30% pravoslavaca/katolika, zato pun k... tih prica i mi ne treba da dopustamo da se te neistine provlace ovako, jer to ce nakon visegodisnjeg ponavljanja da postane istinski fakt, sto nikako nije. Ko je bio prisutan tih godina, to zna, zato stvarno dosta.
Nek si im rekao. Pa samo uzmi u obzir da je 50% od zaposlenih iz Istocnog Sarajeva zaposleno u Sarajevu. Da je svaki drugi,treci VKV zaposlenik (doktori...) pravoslavac ili katolik. Jednostavno Sarajevo nemate sta spominjati. Sto je valjalo pravoslavaca i katolika u Sarajevu je i ostalo, a otisli su samo cetnici, ustase...
Ne slažem se sa tobom 100% već 1000%. Kod nas u Bijeljinu su došli iz Zenice i Sarajeva su rekli kako im je rečeno da ih čeka kuća muslimanska u Bijeljini. A njih nije niko istjerao.
Prikaži sve komentare (85)