Pričajte šta hoćete, Bosne je bilo, Bosne i danas ima. Bila je Bogumilska, pripadala Bosanskim kristjanima, bila je katolička, Hrvati su nam bili dobri saveznici dok nisu pali pod kontrolu Austro-Ugarske. Došao Islam, pa bila muslimanska, ne znam kakva će da bude, ali Bosne će biti. Mnogi je kontrolisali, niko je nije ukrotio. Mnogim mislili da Bosnom vladaju ali Bosna je vladala njima. Musliman sam, ponosim se katoličkim ( a i bogumilskim porijeklom ), ali bez obzira na vjeru Bosna će uvijek pripadati Bošnjacima ( kao narodu, a za vašu informaciju, Bošnjaci su bili narod, katoličke vjeroispovijesti još za vrijeme kralja Tvrtka, i katolici i Bosanski kristjani su sebe zvali Bošnjacima ).
Majmune muslimanski, a zasto je onda glavni vojskovodja Tvrtka kotromanica,Vlatko Vukovic sahranjen u Srpskom pravoslavnom manastiru u scepan polju, pod pravoslavnim krstom i ispod epitafa napisanog na starom Srpskom crkvenom jeziku, dok se sam Tvrtko Kotromanic krunisao u Srpskom pravoslavnom manastiru"Milesevi", a zatim i proglasio sebe ne kraljem svih Katolika, Muslimana, Bosnjaka ili ostalih, vec kraljem Srba, Bosne, Zahumlja i primorske zemlje....nista smesnije nego kad balija pokusava da bude pametan! :)
Još smiješnije kad Srbin iznosi svoju verziju historije: " Kasnije je utvrđeno da Mileševa nije tada bila mitropolija, te da se zapravo radi o crkvi u Milima (današnji Arnautovići). Najnovija postavka je da je kralja krunio djed Crkve bosanske."
Prikaži sve komentare (117)