Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nazalost nije ovo za balkance ovdje su ljudi naucili da smece bacaju kroz prozor
@turcinnSDA prestani omda bacati kroz prozor
Trazio sam po netu jedno pola sata ko bi u Tuzli mogao preuzeti par starih stampaca i monitora. Kada sam na kraju nasao firmu koja se bavi preuzimanjem elektronickog otpada, kaze frajko "rastavite sve komponente, odvojite plastiku i nama dostavite samo elektronicke dijelove". Heej, ja da uradim sve a on da dobije platu. Nas standardan pristup poslu. FUJ!
@kendjo.vandjo Pozdrav, naredni put se samo nama javite, postoji naš ovlašteni sakupljač u Tuzli, kod njega sve možete besplatno odložiti, nemate obavezu ništa rastavljati. Lokaciju možete pogledati ovdje: https://zeos.ba/bs/19/pages/11/gdje-sa-e-otpadom, adresa je Miloša Popovića bb. Ako budete imali dodatnih pitanja svakako nas kontaktirajte +387 33 628 606. Lijep pozdrav, ZEOS eko-sistem tim.
dijaspora donese-pošalje svoj otpad u BiH...
Sto moze gorit nalozimo, sto ne moze u potok. To je nasa tradicija. Sta se imas zezat i ic do kontejnera. Ha ja.
Ima cigo da dezura pored kontejnera..
Mi ne znamo kako odlagati bilo kakav otpad a kamoli elektronski.
Svaka čast kompaniji Zeus na akcijama i promocijama, ali npr ako u Čapljini želiš da odložiš elektronski otpad moraš otići 35Km u Mostar da to uradiš. Stavite malo više kontenjer. Barem po jedan u svakom gradu.
Moj ga komšija zapali
@ZutiGolub trebamo i mi gradjani biti odgovorni. Paljenje plastike, gume itd treba prijaviti. Ako nemamo kome, onda traziti da se formira komunalna policija. Eto nacina da se rastereti birokratija i oni sto slabije rade, da predju u komunalnu policiju. Ako nece da to rade, njih otpustimo a nadjemo ljude spremne da posteno zaradjuju.
Elektronsko smece ima visoku cijenu pa je zato i primamljivo. Valjda dozivim da se u cijeloj BiH jednog dana smece sortira i reciklira, to je pozitivna prica i za ljude i za okolis.
Stari mobiteli su po 4,5 €/kg, a ploce iz istih 19 €/kg.
Prije toga recite nam gdje trebamo da bacamo lijekove koji im rok upotrebe istekao, to je veci otrov i treba to apotekama predati.
Ovo je samo kantonalna politika nije uopće državna. Pod Kantonalna mislim samo na Kanton Sarajevo.
Trehnuti u jarak ili u najblizu rijeku, pa gdje ode nije nasa briga...standardna procedura na nasim prostorima
ZEOS otpad frc u rijeku ili neku divlju deponiju, a privatnom ili privrednom licu masno naplati odlaganje elektronskog i/ili opasnog otpada. Je li ZEOS daje papir gdje je krajnja destinacija otpada, ko to preuzme na kraju?
@Cydonia Naravno, čitav proces se prati kroz dokumentaciju o toku i zbrinjavanju e-otpada, uz izvještaj prema nadležnom ministarstvu, to je i svrha operatera. LP