Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bakir Izetbegovic - prije rata nije imao marke, a sad je milioner. U prevodu, dok je narod ginuo, majka skupljala lovu po Turskoj.
bravo, al nije on jedini nažalost, ima jos punoglavaca
Većina potekla iz Amerike - zemlje gdje se snovi mogu ostvariti ali i pokopati :D I onda mi neko kaze "sto ces u Americi" kad pisem prijavnice...da ne bih u Njemacku da mijesam malter?
pametno
i sta mislis da ces uspjeti u americi? e glupko, njemacka je za ameriku zemlja snova
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ne nego mi je tvoja keva dala pi.cke dok sam bio u njemackoj na bausteli pa si se zato ti rodio glupi crnjo
http://www.youtube.com/watch?v=BpLZy4sHug4
Ono najbitnije su izostavili, sve su rekli, gdje su rođeni, šta sada rade, ali nikako da nam objasni, ekonomista sam pa me interesuje, kako su taj prvi milion zaradili? to je kao ona stara-glancali jabuke, kupili za marku, prodali za dvije a onda mu tetka iz Južne Amerike ostavila 5mil USD, znači ne pitajte ih samo za početke. Naravno da se može poteno zaraditi ogromna lova, ali treba imati revolucionaran proizvod ili uslugu, što do tada nikada nije postojalo na svijetu, i to je uglavnom u informatičkoj tehnologiji, tipa FB, Google, Yahoo,u realnom sekotoru ekonomije je teško jer je prevelika konkurencija i unište te veliki igrači..a ostalo su priče za malu djecu..
za @bruce wayne Prije izvjesnog broja godina neki amer je napisao knjigu: Kako zaraditi milion dolara? knjiga je dozivjela veliki uspjeh i ima samo jednu recenicu: Ako si kupio ovu knjigu nikada neces biti milioner. Nisu ni oni postali milioneri komentarisuci stvari na ovakvim portalima. Radili su ,radili,radili.
@Batman: Jeste. Znam da si ti Batman. Za Oprah se zna. Radila je na radiu, pa na televiziji citala vijesti, presla u talk-show vode, preselila u Chicago gdje je od polusatne emisije u jutarnjem programu napravila tabloidni talk-show (poredjenja radi Jerry Springer je u istoj toj kategoriji) koji je onda prodala za reemitovanje drugim televizijama po Americi. U osnovi, obogatila se prodajuci apeliranje na ljudske emocije i strahove. Larry Ellison je prosto bio TU na pocetku informaticke revolucije i iskoristio je propuste IBMa slicno kao i Microsoft koji su cuveni po kupovini originalnog DOSa za male pare i prodaji istog IBMu. Shahid Khan je osnovao malu firmu i onda je sklopio ugovor da pravi branike za Ford, General Motors i Chrysler. Dakle, obojica su se obogatili kaceci se uz postojece velike firme. Da nije bilo IBMa i Velike Trojke nikad ne bi culi ni za njih dvojicu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
sjedim u prvim redovima i derem se na sav glas allahu egber( a ne ekber kao što treba) može li za mene jedan posao državni
ako je to način prosperiteta onda odo i ja onom Dizetegoviću da mu kažem da nisam imao ni prije rata pa ni danas nikakav auto ,jedva sastavljam kraj s krajem ,valjda bi onda po tom principu bio kod njega hitan slučaj...teška neimaština
ovi naši nisu imali ni vreću za krompir ,nisu znali da postoji tako nešto a da ne spominjem auto ej...!!!!!!!!!!??? a danas vala znaju za sve a posebno za vitalni interes "bošnjaka" ...nabijem vas u vaš interes jeste li čuli "Bošnje"-stoka...musliman sam i bosanac nikad neću biti bošnjak mater vam imbecilnu i defektnu...
TEŠKA SRANJA!!!
lahko je kad krenes od nule... u bosni si duzan a nisi se ni rodio :(
Nije ti ni ta loša. Ako dođeš do nule uspio si.
I ovi nasi su isto.samo je razlika sto su odmah 95 postali milijarderi ali bez vreca za krompir.
mars u picku materinu
Znači većina nas ima predispozicije da postanemo milijarderi. Ovi primjeri neimaštinje po 25 centi, nama se desavaju svakodnevno.... Ko zna, možda jednog dana....
šta me koji *** šmagate
Jeeee, malo sutra ................... po toj lozici svi u Bosni imaju perspektivu postati miljarderi :)
Ovi sto spominju Bakira i SDA dosadni ste vise, da su krali i kradu to svi znamo, krade i Lagumdzija odakle mu onolike nekretnine, Radoncic nije mogao onolike pare zaradit da mu je svaki dan neko kupovao avaz uz hljeb ujutro, odakle Peri Gudelju harmonikasu onoliki trzni centri, sta je sa Lijanovicima, a tek o Dodiku da ne pricamo. Svi oni su prije rata bili obicni klosari i bijeda da se razumijemo. J.ebo ti zemlju u kojoj se kriminalci vise postuju i zaradjuju nego akademski gradjani.
A sta vi radite crncima, to nista? http://en.wikipedia.org/wiki/Tu_quoque
Vidis,i ja cu to sutra probati...