Ono najbitnije su izostavili, sve su rekli, gdje su rođeni, šta sada rade, ali nikako da nam objasni, ekonomista sam pa me interesuje, kako su taj prvi milion zaradili? to je kao ona stara-glancali jabuke, kupili za marku, prodali za dvije a onda mu tetka iz Južne Amerike ostavila 5mil USD, znači ne pitajte ih samo za početke. Naravno da se može poteno zaraditi ogromna lova, ali treba imati revolucionaran proizvod ili uslugu, što do tada nikada nije postojalo na svijetu, i to je uglavnom u informatičkoj tehnologiji, tipa FB, Google, Yahoo,u realnom sekotoru ekonomije je teško jer je prevelika konkurencija i unište te veliki igrači..a ostalo su priče za malu djecu..
za @bruce wayne Prije izvjesnog broja godina neki amer je napisao knjigu: Kako zaraditi milion dolara? knjiga je dozivjela veliki uspjeh i ima samo jednu recenicu: Ako si kupio ovu knjigu nikada neces biti milioner. Nisu ni oni postali milioneri komentarisuci stvari na ovakvim portalima. Radili su ,radili,radili.
@Batman: Jeste. Znam da si ti Batman. Za Oprah se zna. Radila je na radiu, pa na televiziji citala vijesti, presla u talk-show vode, preselila u Chicago gdje je od polusatne emisije u jutarnjem programu napravila tabloidni talk-show (poredjenja radi Jerry Springer je u istoj toj kategoriji) koji je onda prodala za reemitovanje drugim televizijama po Americi. U osnovi, obogatila se prodajuci apeliranje na ljudske emocije i strahove. Larry Ellison je prosto bio TU na pocetku informaticke revolucije i iskoristio je propuste IBMa slicno kao i Microsoft koji su cuveni po kupovini originalnog DOSa za male pare i prodaji istog IBMu. Shahid Khan je osnovao malu firmu i onda je sklopio ugovor da pravi branike za Ford, General Motors i Chrysler. Dakle, obojica su se obogatili kaceci se uz postojece velike firme. Da nije bilo IBMa i Velike Trojke nikad ne bi culi ni za njih dvojicu.
Prikaži sve komentare (57)