Komentari (87)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
KM je najstabilnija stvar u drzavi. Jedino sto nas dijeli od propasti!
Koliko još dugo? Osmorka če Baji pokloniti nadležnost nad centralnom bankom i onda papaa marka
Marka je dobra a milion je odličan!
https://youtu.be/xXQORBotRRA mnostvo istine za sve bosance, slusaj i uci, misli!
Moram ovdje da pohvalim Medjunarodnu Zajednicu, konvertibilna marka je nesto najbolje sto se desilo Bosni i Hercegovini. Stabilnost.
Samo je kod nas Centralna banaka uvodila rok za zamjenu papirnatih novčanica i tako zakinula građane koji su to imali ponegdje u džepu ili u inozemstvu, pa dok su došli, a ono njihvoa jedna marka ili pet maraka u papiru ne vrijede više. No, ne zaboravite - narodi i građani BiH su prihvatili da se prava njemačka marka zamijeni domaćom, iz praktičnih razloga. Sada kad abanke ponovno naplaćuju konverziju između EUR i KM, sve više mislim da smo pogriješili.
A dizajn novčanica kao da su pravljene za Monopol. Nego, ako se Mile dočepa Centralne banke, ima da ih štampa dok postoji papira i boje.
Može li mi neko objasniti koji je smisao zasebne valute tj. konvertibilne marke ako je striktno vezana za Euro? Zašto jednostavno nemamo onda Euro kao službenu valutu?
Jer nismo dio Eurozone, teoretski nije nam dozvoljeno koristiti Eur... Npr Crna Gora koristi Eur, ali ni to nije dopusteno od strane EU. Ne mozes tek tako koristiti tudju valutu.
Zato što smo njemačka interesna zona.
Pita li se ko odakle polog u zlatnim polugama za KM...ko je dao zlato EU ili Amerika... Mozde je neko treći
Qatar i Saudijska Arabija su položile zlato za KM... Pored hurmi , kako misli neupućeni Bošnjo
moj peteru te četiri banke što držiš u ruci su nešto tada i vrijedile sad ništa
Nije KM,nego BAM,Bosanska marka,ali šta god je imao u nazivu BOSANSKA,genocidasi su to osporavali,počevši od valute,gradova,sela itd što je imalo bosansku odrednicu.Nazalost naše supcine su pristale na taj naziv.
SVE ĆE TO NAROD POZLATITI. JEDINI NAČIN DA OSTANEŠ NORMALAN. BIH U SRCU. SUHOG KRUHA U DŽEPU. JADNI NAROD. SEDAM OFANZIVA ZA NIŠTA.
Tito Dragi ,
Godinama su se svađali ko će biti na kojoj valuti,danas niko ne pita,da li je na novčanici Musa Ćazim Ćatić ili Jovan Dučić
Nakon skoro 25 godina još nema apoena od 1 i 2 feninga, iako se cijene redovno ističu u iznosima koji se ne mogu vratiti. Čak se i na cijenu goriva dodaje 1 fening koji kao apoen ne postoji
Takve cijene su zabranjene. Nema cijene narandže npr. od 1,96 samo moze biti 1,95, a gorivo moze iz razloga sto se uzima na vise i ako je racun 19.96 mora ti vratiti 5 feninga
Valutni odbor prvi put u istoriji uvode britanci u kolonijalnoj Indiji kao instrument koterole, tj. onemogućavanja monetarne i općenito ekonomske nezavisnosti i rasta. Sada razmisliti ponovo o tom tijelu.
euro vrijedi deset km ali i to je jedan nacin pljacke dijaspore