Komentari (134)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bez PDV-a ,uhljebi bi postali bijeda!
@Migel I ne bi bilo penzija, socijala itd.
@Migel kako ih nije sramota sjediti u xy zavodima I zivjeti na nas racun. Pljuc.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Dirali pdv ili ne,BiH poslije corone ceka kolaps privrede.Jedina zemlja u svijetu koja se nije udostojila da spusti cijene goriva.Kantoni su vam ogromni potrosaci.naj bolji primje sa kanton koji godinama sipa u suplje bure zvano GRAS,pogledajte plate politicara takve skoro nisu ni u eu.rjesenja za privredu nema,za promjenu politike da,kad vas puste iz kaveza,kad ovo prođe,pravite proteste i sl. Ili cete cijeli zivot biti magarci
@071nekadgrad Apsolutno se slazem ,poslije ovoga mora uslijedit restart ekonomije ,drzavnog uredjenja i restart svih poreza! Ovo je postalo toliko nepodnosljivo da je nevjerovatno!!!!
@071nekadgrad da ti nisi iz boljeg dijela BiH kako kaze medo. A ono nema drzaca za infuziju... samo u kontra pricu i imas istinu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
E cuj rjesenja pomjerili ga za 10 dana.mamu vam h ebem u dupe
Zato sto politicsri kradu godinama, da mogu uzeli bi i zadnju marku od obicnog naroda da je njima dobro . Svi mi to znamo, a narod mira samo da placa.
Lijepe djevojke te čekaju na --- Hotsial.Com
I da dirnu, već je to “dirano”.
https://www.youtube.com/watch?v=g0iBnJWDDd4 OBAVEZNO POGLEDAJTE
Za 4 do 6 mjeseci pola firmi im neće moći plaćati pdv, pa šta će onda? E onda će biti gutavo.....
Treba kompletan reset drzave a ne samo PDV-a
Treba postupiti po izvještaju MMF i smjernica za ulazak u EU 40% administracije je višak otpuštajte pod hitno ili smanujte plate za taj procenat plus 20 % zbog krize....nema drugeOnaj ko misli da če i dalje imati istu platu u administarciji je lud.
Dosta je više bilo privatluka, diži na 25%!
Kakav si ti analitičar, znaš vrlo dobro da bez stope PDV-a od 23% nama nema života, hebo vas 10ti u mjesecu, osim ako neko ne napravi opet vješala na Marijin Dvoru ko u doba Jure Francetića
BiH prije treba jednake stope doprinosa u oba entiteta i jednu poreznu upravu. To ne bi diralo u vlas entiteta jer bi se po šiframa općina rasporedio novac, ali bi stabilizovalo fiskalnu vlast.
@WinstonSmith Dalje, BiH treba jedinstvene i manje stope doprinosa, te uplata doprinosa na jedan račun i zatvaranje obaveza hronološki, a ne po periodima. Pa imamo da je neko uplatio svo zdravstvo, a PIO ne, jer radnoci neće skontati do penzije da nema PIO, a zdravstvo skonta kad ovjerava knjižicu.
Smanjiti poreze, smanjiti plaće, otpustiti uhljeba, zatim privatnici smanjuju place, otpuštaju radnike, proizvođači sira i mlijeka i drugog, treba da smanje cijene, pala je cijena goriva. Ako se tako bude smanjivalo nismo prispjeli nigdje. Smanjit treba korupciju i mito, lopovluke razne vrste.
Narode, kakvo smanjenje PDV_a, nećete im valjda otimati hljeb iz usta? Ma imajte makar malo srca i samilosti prema bijedi i sirotinji (moralnoj).
Pitanje koje treba postaviti jeste da nije 2006 uveden PDV koliko bi manje uhljeba bilo i zaduzivanja ove drzave za te uhljebe u godinama nakon toga. Svi ti haraci i fiskalizacija su otjerali omladini odavde.
Legitimna tema, ali zašto niste pitali nekoga stručnog šta bi to značilo za sistem, koje bi bile prednosti, koje posljedice, da li se stvara pristor za malverzacije. Sistem indirektnog oporezivanja i valutni odbor za KM su temelji makroekonomske stabilnosti BiH u nedostatku jedinstvene ekonomske i fiskalne politike.