Talgo vozovi na bh. prugama
0
Vozom do Zagreba za 4,5 sata, do Ploča za dva
Komentari (58)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
izvrsni vozovi,malo ce da poboljsaju brzinu na prugama.
NO NAME, Kretenu hajde umri papak seljacki!!! Po cemu da se voze ti novi vlakovi po pruzi staroj 56 god?????
jos ako se doda to da vlada duguje blizu 13 miliona za sufinansiranje zeljeznica nije ni cudo da je stanje katastrofalno
Sve je prasinA U OCI ! Zeljeznice Federacije su na DNU DNA. Radnici jos nisu primili plate za januar 2009. Zaposljava ce i Kunto i Panto po rodbinskoj liniji. Puno je zaposleno ljudi koji nista ne rade i nemaju nikakvog posla, a primaju platu- . Ima li iko u ovoj drzavi da posalje kontrolu ??????????? Putuje se u inostranstvo bez potrebe da guzica vidi puta uz ogromne dnevnice. Ne ide ni prevoz robe, stanje je ispod nule
Iskreno, sumnjam da ce se ovaj projekat realizovat do 2010 godine, dakle, sto se tice ovih brzih vozova. Ovi vozovi zahtjevaju prugu u savrsenom stanju, a mislim da to u vecem dijelu nije slucaj kod nas. Dakle, trebace sigurno vise vremena da se te šine zamijene ako do toga uopce dodje. Dalje, odakle novac za to? Kriza? Pozdrav,
ma ne vjerujem da ce ovo biti u 2010. jos kad se na sred pruge pojavi kakva krava ili ovca ili kakav pjano. ili kad tamo oko buljakovog taj vozic samelje onu raju sto prelaze prugu.
goofy: koliko se voziš vozom? Putnički transport jeste neprofitabilan, ali ovo će svakako pomoći da se smanji neprofitabilnost. Također, piše ti da se radi i o velikom broju novih vagona za prevoz roba, tako da je uznapredovao i teretni transport. A ništa od ovog nisu donacije. Super stvar od željeznica! Pokažite kako se posluje. ;)
Zeljeznicki prijevoz je broj jedan svugdje u svijetu, pa tako bi trebalo biti i kod nas. Mnooooogo je konkurentniji od autobusnog prijevoza, a ovo će doći do izražaja tek kada se (ili ako se) završi autoput i kada budemo plaćali skupe putarine. Dakle, željeznica - fini topli kupe, jeftina karta, nema preticanja, nema makazica, nema nadrk... vozača. Samo naprijed!
do zagreba će ići za 4,5 sati, ali iz banjaluke , a do metkovića za dva sata, ali iz mostara
Jel se ovo neko zahebava? Da l\' je java il\' je san?
I ti svasta pitas, pa zar ti neznas da je Bosna kao i Federacija od Bascarsije do zgrade zajednickih institucija. Ovi ba i ponekad zaborave da je Tuzla u istoj drzavi.
imal išta u ovoj Federaciji da se pokrene, kupi ili pravi a da i Tuzla bude ukljucena u to.
e jeste krmci boze sacuvaj? ovi talgo su super vozovi, ima ih na diesel i elektricne. poenta samh njih, je to sto su pakleno udobni, ono svemirski unutra. eh sto se tice FBIH koja ih je kupila, oni ih planiraju koristiti kako bi spojili Sarajevo i Mostar sa regionalnim i EU centrima. znaci isto ce beograd imati kao i sarajevo samo sto se FBIH zaduzila. ja mislim da se bih centri trebaju povezati sa ovim stvarcicama, pa tek onda bih sa eu i sto ostane na regiju. malo sam citao o ovom, jos mi nije jasno da li je FBIH kupila kompozicije sa lokomotivima ili samo vagone? ako je samo vagone, onda nagibna tehnlogija nece biti ukljucena, ako to nije slucaj, i ako su i ove lokomotive, onda ce nagibna tehnologija skratiti vrijeme putovanja i to dobro. inace ovaj talgo je bolji od regio swinger koje ima HR i kojima je nagibna tehnologija totalno suplja, tj. sa greskama je. a bih svakako ne samo da mora obnavljati pruge i praviti ih sa 2 kolosjeka, nego mora poceti praviti pruzne autoceste.
wooow kako ste vi pametni! kad porastem zelim da budem jedan od vas =)
Ma ne mora on ici 220km/h nek ide 150 meni je odlicno. Jer od Sa do Mo ima 150 km kad bi isli brzinom od 12-130 km/h to je nesto malo jace od jednog sata do Mostara, ha imal ljepote ...