biznis
0

"Violeta" još nije počela izgradnju fabrike u opštini Livno

SRNA
Izgradnja Fabrike papirnih proizvoda "Violeta" iz Gruda na lokaciji Begovača, na području opštine Livno još nije počela, iako je najavljena za prošlu godinu.

Odbornici u Opštinskom vijeću Livna polovinom prošle godine jednoglasno su podržali ugovor zaključen između opštine i preduzeća "Violeta" i dali saglasnost o dodjeli građevinskog zemljišta površine 165.000 metara kvadratnih u industrijskoj zoni Begovača za izgradnju Fabrike papirnih proizvoda, pogona za proizvodnju sira i infrastrukture za uzgoj povrća u plastenicima.

Predsjednik Uprave "Violete" Petar Čorluka tokom prošle godine više puta je rekao da ovo preduzeće, zbog globalne ekonomske krize, nije odustalo od izgradnje Fabrike papirnih proizvoda u Livnu, navodeći da se sve aktivnosti odvijaju planiranom dinamikom, te da će realizacija ovog projekta početi 2009. godine.

"Violeta" je najavila da će u prvoj fazi izgradnje fabrike u Livnu zaposliti 120 radnika, a u drugoj još toliko. Za to je tražila nižu cijenu građevinskog zemljišta za 20 odsto, što je Opštinsko vijeće Livna prihvatilo. 

Ugovorom je predviđeno da će investitor, ukoliko ne ispoštuje ugovorne obaveze, platiti ukupnu cijenu zemljišta od 938.000 KM, te da će, ukoliko ne počne realizaciju projekta u roku od godinu dana po pribavljanju potrebnih dozvola, izgubiti pravo na uplaćeni iznos.