Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa mi stvarno mislili da ce drzava dozvoliti da neke privatne strane firme, zbog dobrobiti naroda i manjih racuna, ugroze drzavne Elektroprivrede, odnosno najvece prikupljace para za vlast....sta nam je?! :)
Pa da! Kod nas se sve radi zbog forme da bi se zadovoljili zakoni. I forma ostaje mrtva, uokvirena i bačeana u zaborav. Nisam ni mogla povjerovati da će se javiti drugi ponuđači el. energije. Dosadašnji monopol ostaje monopol i dalje na snazi. Ima li u BiH da se nešto uradi kako valja i da to bude u korist njenih građana?!
Napokon cemo imati nesto kao Monako, Monte Carlo, Tokyo...a to ce biti cijena struje... ipak ima nade za nas malo po malo :) :)
...šta kaže vuk hamović?
Fahrudin Radončić?
živili EP BiH i Bh Telekom, crknite Fahristi i Šćepčad
Citajuci iskustva ljudi u HRV koja je takodjer liberalizirala trziste EE, neke koristi i nema. Osim toga ionako BIH ima najjeftiniju cijenu EE, tako da i to nam pogoduje. Nadalje, ako ste korisnik EP BIH tada ste u situaciji da placate najnizu cijenu EE u BIH. Ako zelite manje racune eventualno kapcalica, stedne sijalice i kupovanje energetskih efikasnih uredjaja, i racuni ce biti nizi
Elektroprivreda BiH IMA NAJNIZU CIJENU KILOVATA U BIH?Cijena jednotarifnog kilovata je 0.1346 bez PDV ,a dvotarifnog 0.16-0.08 bez PDV EP HZ HZBIH 0.1563 JEDNO, 0.19-0.09 DVOTARIFNO EP REPUBLIKE SRPSKE 0.1104 jednotarifno, 0.14-0.07 dvotarifno... Gdje ti je tu logika, ako uzmemo u obzir nacionalne torove?
Nisam bio upoznat sa cjenama u EP RS. Hvala na dodatnim informacijama