biznis
0

Stručni seminar o problematici finansijskog tržišta u PKKS

Sarajevo-x.com
U okviru promotivnih aktivnosti za 2008. godinu, usmjerenih na jačanje ekonomske saradnje Italije i Bosne i Hercegovine i podsticanje razvoja zemalja balkanske regije kroz dodatno usavršavanje kadrova, u organizaciji Italijanskog Instituta za vanjsku trgovinu (ICE), u Sarajevu će se 26. i 27. maja održati stručni seminar na temu berzanskog poslovanja.

Predavači na seminaru su italijanski ekspert i docent Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Rimu, Dr. Oscar Cosentini, te senior analitičar Milanske Berze, Dr. Massimo Demasi.

Učešće je najavilo oko 60 uposlenika brokerskih kuća, fondova, banaka, berze, Univerziteta u Sarajevu itd. Tokom dvodnevnog seminara učesnici će se imati priliku upoznati sa italijanskim iskustvima iz oblasti berzanskog poslovanja. Neke od tema koje će biti obrađene su: organizacija tržišta ne berzama u Italiji, korisnost berze za emitente vrijednosnih papira i ekonomiju u cjelini, pogodnosti prikupljanja kapitala putem emisije hartija od vrijednosti u poređenju sa tradicionalnim načinima finansiranja, zastupljenost različitih vrsta finansiranja u SAD-u i Evropi, značaj dobrog korporativnog upravljanja u pogledu mogućnosti finansiranja putem emisije vrijednosnih papira.

Seminar će se održati u velikoj sali Privredne Komore Kantona Sarajevo sa početkom u 09 sati.