Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hrvatska je jaaaako, jaaaaako zaduzena zemlja...... kredita ko u prici..... sad ulaskom u EU i nemisle da nece kao Grcka da dobije pare od Merkelove, e sad ova agencija sto ih je spustila sa rejtingom, jos je vece sranje, jer Hrvatska koja samo ima turizam, a znamo kako im ide ova sezona, morace da se dobro ugrije za sljedecu zimu....... haman mi bosanci nismo toliko ni glupi...... nemamo nista, ali nemamo ni dugova...... ipak smo mi stedljivi, ni 40 km autoputa, a o ulasku u EU nema ni govora...... neka ostane tako, mozda je i bolje....
5 godina zaredom recesija, to je jako jako lose po jednu ekonomiju, u tom medjuperiodu je i Srbija pretekla po ukupnoj ekonomiji HR, sada Srbija ima BDP 96000 bdp a HR 79000. A mi ne stajemo :) Evo danas jos jedna velika investicija dogoverena u septembru hajtek fabrike konstrukcija za avione 400 miliona dolara i centar za razvoj cipova, znaci u septembru. Ispitivali su trziste 9 meseci i odlucili da krenu. Nakon ta dva centra, odlucice se da li ce se graditi i fabrika cipova vredna tih 4 milijardu dolara, i da se vidi da li Srbija ima te strucnjake, ili ce morati da dodju iz celog regiona. Sad smo ostvarili doabr kontakt s njima, postuju nas vidi se, i hoce ljudi da ulazu, para imaju, mi imamo strucnost i donekle znanje, oni i znanje imaju, samo dobre poslovne mogucnosti i raspicice u SRB 5/6 milijardi dolara. Sta ce HR? Svoju aviokompaniju ne sme da pomaze/mnogo skuplja radna snaga, jbte samo turizam im ostao, ako tu useru, ugasili su ga skroz.
pa ako je tako super po srbiju, znaci da dolazite pameti i okrecete se od dvolicne nacionalne politike. de mi samo link na clanak nabaci ako imas o usporedbi hrvatskog i srpskog BDPa, bas me zanima.
Sad ce vam ovi iz tzv republike srpske navaliti u zemlju :) ko što su hrvati prije 13 godina navalili u Hrvatsku.
Sarovic zabranio uvoz smeca iz Hr u BiH odmah im ekonomija u kolapsu :P
Šarović, pravi prostor za uvoz smeća iz Srbije ;)
Ne pravi sa Srbijom smo i dalje u cefti sto znaci da njima ovo ne mozemo nabijati na nos jer mozemo i mi izvozit smece.Dok je s Hrvatskom drugacije oni su nama zabranili izvoz smeca prema tome zasto bi mi njima dopustili ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
pa vi govoriti bosanci vaki naki, da smo donosili svoje sendvice na plazuqrc bi vam rejting pao, sad plivajte u svojim govnima
...iliti "kako pili utiče na svjetsku ekonomiju"...
...a tek paradajz commi i argeta iz Hadzica!
Eto sta su nam donijeli novi civilizacijski tokovi. U prakticnom smislu sjeti tamo neki prdonja i konta dugo godina zive na kredit, gospoda, proizvodnja mahom prmjestena u Bosnu i Srbiju, imaju malo mora i malo od turizma ali se ne vidi nista jerbu bosanci npr. nisu dio statistike jer naravno varaju drzavu i helem tako tamo sjedi neki prdonja gleda sve te podatke i skonta da im obori kreditni rejting jednim potezom a to milionima hrvata pogorsava uvjete za zivot i onemogucava daljnju ulaganje u poljoprovredu, proizvodnju i jeftine kredite...jer su prezaduzeni a time i rizični. I tako dragi moji sjedi tamo neki prdonja i konta... I realno odredjuje kako cemo mi zivjeti ...kao zadnji jad ili sta....
pa nisi trebala birati reisa nego si trebala odabrati socijalisticko samoupravljanje i druga TITA ako ti se ne svidja sadasnje stanje na dunjaluku
biće to ok sad za nase susjede......idu pravim putem..ne moze se ocekivati napredak preko noci
sta bi to konkretno bih imala od koristi ulaskom u eu?...niti jedan svoj proizvod nebi mogla prodati u eu jer nije konkurentna...ako mislis na posao i danas ces ga lako laci u eu ako si medicinski radnik,strucnak it teh,ili bilo cega strucnjak,ako hoces da cuvas umirujuce starce itd itd...ostale poslove zaboravi pogotovu budzetske...i tamo politicari rade na korupciji kao i ovdje,samo imaju vece plate...ako mislis da bi raja imala vece plate grdno se varas,imali bi samo koliko zarade,dakle koliko i sada...moje misljenje je da treba sacekati godinu dvije pa i pet da vidimo kako ce hrvatska da se nadje....a sto se srbije tice oni nikad ni nece uci u eu....a reforme bi trebali da radimo radi sebe a ne radi toga sta ce selo reci :)
prvo nisam ljubomoran na srbiju a jos manje na hrvatsku,zelim im sve najbolje...drugo eu je zajednica bogatih naroda a siromasni koji su usli ili ce uci ce biti vjeciti robovi...trece da ti jos jednom podvucem moje misljenje srbija nikad nece biti clanica eu...i na kraju evo ti jedna narodna "bolje biti gazda u svom selu nego sirotinja u gradu"....a sto se tice nasih politicara...kakvi smo mi oni su jos i dobri :)
PRIKAŽI ODGOVORE (3)