Komentari (175)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za to vrijeme EP HZ Herceg Bosne jedina u Europi proizvodi struju isključivo od sunca, vjetra i vode. U Hercegovini se od Kupresa do Ravnog prave deseci vjetroelektrana i privatnih solarnih pogona.
Kupres nije Hercegovina. Ostale nebuloze nije vrijedno komentirati.
Koliko ste dosad uzeli para građanima što se svaki mjesec na računima uzima za obnovljive izvore, gdje su te pare, za te pare ste mogli da napravite po svim brdima vjetroelektrane ili solarne panele.
Šuplja. Treba se zahvaliti EU i sa Kinom izgraditi blok 7 a onda vidjeti šta sa hidrocentralama. Ako je ovaj Putinov rat išta pokazao to je da su vjetrenjače i solarne ploče ublehe i da mogu biti dopuna ali ne i glavni izvor energije jedne države. Istina je da je energija ili prljava ili nuklearna a brane nam oboje. Nek nas kazne ali moramo biti što neovisniji.
Svako ko je iole pratio zbivanja u EU je za ovo znao još prihe 20 godina. Znali su za ovo i BH tokmaci- kvazi političari prije 20 god, ali ih boli čundara za sutra a kamoli za 2-3 decenije u naprijed, njihova parola: Use-nase i podase, hebo narod
Ebo te RESET vise. Pa de vidite ko vodi to s…nje! I ko ih finansira. Da ima kazu da pricaju da su govna slatka, odmah bi se javili klixu! I sta ovaj ekonomista rese svakih 15 dana. Ko je on? Sta je uradio osim sto trazi da se uhljebi i sam?
Obnovljivi izvori su doveli do kolapsa na evropskom novou i satjerali EU u škripac, do te mjere da se Putin igra mačke i miša sa Njemačkom. Francuska planira nove nuklearke, a Njemačka, koja je svoje pogasila, opet vraća ugalj u igru. Ovdje je stvarno neko lud, a neko zbunjen. Istovremeno, pametnjakovići ekolozi u BiH protestuju protiv izgradnje hidroelektrana (ne mislim na mini HE, nego na velike HE), a ne nude nikakvo rješenje.
Čuj nelojalne konkurencije sebe štiti EU. Kad su sebe uzgradili stoljećima satirući ostale, sad bi da fer igraju.
Mi smo glupi nisu oni sigurno A ovome treba stat u kraj...
Nek nas puste u EU, integrisu kompletno i pristat cemo na njihove uslove ocuvanja okolisa. Ovako dok nas sa svih strana unistavaju, tuci ugalj sta nas briga :) Jednostavan ultimatum. Trebamo pratiti sve njihove zakone ali nemamo nikakve benefite, jel?
To ti je rezultat nase proaktivnosti.... Ne gledamo sta buducnost donosi i onda lafo sokirani kad se desi ono sto se decenijama planiralo i sto su svi znali... Zaostali Balkanski mentalitet koji nostalgicno misli da je ono sto je bilo u YU je bilo najbolje i da ce trajati vjecno. Zato i jesmo gdje jesmo
AKO ZATVORE TERMOELEKTRANE , NEĆE IMATI ŠTA NAPLATITI JER ĆEMO OSTATI U MRAKU !!!
Termoelektrane u BiH se jos duuugo nece zatvoriti i nema razloga za velika poskupljenja struje.
ma proizvodimo samo sebi struju i to je to, nek elektroprivreda radi samo za nas Narod hahhahh
ukinuti plate parlamentarcima koji su itako beskorisna tjelesa i novac preusmjeriti na vjetroelektrane
Zadnji ološ je narodu svome struju poskupiti. Idioti za šta ste se školovali za budale ili šta. Znate li išta svojim radom poboljšati nego kupovati strano, 'moraćemo skupo uvoziti' kako mogu tolike budaletine biti političari. Pa tolike pare samo od poreza 5 milijardi, tolika stručnost i neće da grade niti vjetarane niti solarane već zafrkavat narod da nemaju muda ama baš išta pošteno da urade pm svakom političaru i vladi.
sve to ide za njihove ogromne plate koje fodil hoce jos da poveca, koje su samo pare od akciza procerdali u svoje dzepove
Jel jedino šta 'naša' politička kolekcija(sve drvene lutkice šepurice) zna poručiti kinesko, npr TE7, pa ako mu kinezi-neljudi koji maltretiraju Ujgure neće iz milostinje napraviti termoelektranu-najvećeg zagađivača, oni će ko ukočena stabla u zimu sve uvaliti i svaliti na narod mamu im političarsku. Gdje im je škola, stručnost da ispoštuju EU i svojim izumima kofol naprave vjetro i sunčane elektrane napredujući ka EU-boljem životu na svom.
Opet napadaju plaćenici... Tržište neće zatvoriti termoelektrane nego može samo politika.
Treba uz evropske fondove izgraditi vjetro i solarne elektrane. Pogotovo postoje mogucnosti da na brdima gdje neki dizu krstove se naprave vjetroelektrane.