biznis
0

Sindikat metalaca traži vanrednu sjednicu Parlamenta FBiH

FENA
Sindikat metalaca BiH uputio je otvoreno pismo Parlamentu FBiH, Federalnoj vladi te Vanjskotrgovinskoj komori BiH i Privrednoj komori FBiH u kojem ih obavještava o desetogodišnjim pokušajima metalaca da riješe svoje probleme te u kojem, između ostaloga, traži hitno održavanje vanredne sjednice oba doma Parlamenta FBiH o temi "Ekonomsko-socijalni položaj radnika u FBiH".

U pismu se traži se i realizacija svih ranijih zahtjeva Sindikata od Vlade FBiH i federalnog parlamenta.

U pismu Sindikat metalaca također traži od Vlade FBiH da u roku od sedam dana zakaže sastanak mješovite delegacije, u kojoj će biti predstavnici poslodavaca, privrednih komora i sindikata, s premijerom FBiH, a s ciljem priprema za vanrednu sjednicu Parlamenta.

U svom pismu, Sindikat metalaca BiH ističe da je čvrst u opredjeljenju da istraje na realizaciji tih zahtijeva do kraja.

  • Ovaj put nećemo prijetiti, nego ćemo obećati radničku revoluciju ukoliko ne vidimo hitne mjere na realizaciji naših zahtjeva i konkretne rezultate, jer očigledno je da drugačiji pristup nije moguć - kaže se u otvorenom pismu Sindikata metalaca BiH.