Komentari (183)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
neka sad ce to nas Bakir ispraviti, samo strpljivo
Psovač, što laješ k'o ker , poredaj to obrnjto ; Bakir, babin žjti pa tek onda Allah ...
otvarenjem 100k radnih mijesta + prvi dan rada zlatne kasike :D
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
,,,,,,jer mozak u BiH je na nivou amebe!
24 % ? hahah
Gdje se to nalazi ?
sto mi ide na racku kad neko kaze da u europi pola place ode na stan, pa kolko od place ode za stan samohranoj majci koja radi u bingu za 500 maraka u sarajevu? nema pristojnog stana ispod 350km...
Tekst i podaci retardirani do bola. Samo neuki debil moze objaviti ovakvo nesto.
Odakle li samo vadite ove podatke? Nidje veze ... Prosjecna satnica radnika u Svedskoj je nakon poreza 10 eura. U McDonaldsu je 8 eur-a .... kod nasih privatnika koji imaju firme za ciscenje, ako dobijes 5 eura poslije poreza vici riba. Satnica u mom poslu, graficki dizajner, je 11-13 eura nakon poreza koji je 31%, al zanimanje podrazumijevavisoku strucnu spremu. Novinari su izgleda najveci izvor dezinformacija u BiH.
Zato u ostalim EU zemljama država odmah uzme trećinu od te satnice u porez. Jedna prosječna kirija za stan košta 1500 - 2000 KM mjesečno. Neophodna osiguranja mjesečno uzmu svoj dio.. Standard u opće dosta veći. Kutija cigara 10 KM.. i td i td... Jeste bolje, ne poricem, ali nije ni blizu taj odmjer koji se u ovom članku prikazuje, znaci da je u EU satnica kao u BiH dnevnica.
ma jebes europu tamo se mora radit, ja ovdje 8 sati sjedim na fejsu a placen 1600 neto i benificirani radni staz,a od skole imam diplomu iz travnika
Ne lazite narod. Bruto satnicu 24 € sto je na mjesecnoj bazi preko 4000 € nema prosjecan radnik na zapadu...
http://www.gemiddeld-inkomen.nl/inkomens-vanaf-1970/
kakav glup clanak... kruske i jabuke
Zato nam je hrana, voda, struja, plin ,banzin, nafta ko u Evropi da be se osječali evrpoljanima a plate ko u Tanzaniji iliti Burkin Faso.Narode samo glasajte i dalje za SDA i i sve nacionalne stranke daleko čemo dogurati.
ahahahahah a fasunga im jeftinija neg kod nas. sega od drzave = subhan ala.
zasto Klix komplikuje stvar sa brutom i netom? pa taj Danski bruto je oporezovan 40%, znaci Danac dobiva na ruke 15 eura. sto i nije tako ogroman novac za izdatke u Danskoj, bolje je u Bosni 7 maraka na ruke nego u Danskoj 15 eura na ruke.
Mozda jeste bolje, ako ces pare trositi samo na hranu i izlaske. Moras znati da u tih 7KM u bih moras platiti: doktora, policajca, sluzbenika u drzavnoj upravi, mozda prof. na fakultetu, lijekove u apoteci (osim ako nemas srece da je besplatan) i ne mozes i sve da hoces kupiti auto, jer se auta cijene u €, a ne u KM... znaci 7KM spadne na -7KM kad ubacis sve ono za sta je u danskoj drzava platila.
Gdje li ti živiš da mi je znati U EU najmanja satnica 8evriča a u BIH 1 da 1.5 evriča a izdvajanja iz bruto plate u EU od 35 do 40% a u BIH 69 %
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ne bih svoj drzavni posao mijenjao za cijelu eu.
Citam ovo komentare i radim trecu smjenu u Muterlandu.Lagano toplo internet kafa svko sat jedan krug po Objektu
A kad su cijene u pitanju, onda se mora pratiti EU... Kad je u pitanju bogastvo vladara iz EU, tu smo za vecinu, odavno Don-ovi... Samo kad su plate u pitanju, Dodik kaze: Pa, ne mozemo se mi mjeriti sa Evropskom Uniom.. Kako nece neko ubit lopinu :)
drzava koja ne zastiti radnika je propala drzava kapitalizam je bez zakona najgori sistem a sa dobrim zakonima najbolji bez prava radnika i minimalne plate koju bi drzava odredila za odredjene poslove dolazi se do velikog gomilanja novca kod Poslodavca dok radnik ce svakim danom bit sve nize placen usljed velike potraznje za poslovima i niskog standarda
E vala nikad ne bi radio u EU za tu mizeriju od 25 eura za sat.. To je iskoristavanje radnika... Ja u Svajcarskoj radim kao NK radnik i placen sam 82 CHF za sat rada...
sto se tice svice, vidljivo je da iz tebe govori zavist i mrznja.. kad govorimo o domovini (koju bi po onim statistikama napustila gotvo sva napredna omladina i stariji) ja upravo pljujem po takvima kao sto si ti koji su simbol svog jada i trenutnog stanja u domovini.. Ili u prevodu: Kako si glup Kako si ohol, dragi moj Sudiš o mojim osjećajima. Kako si ružan U svojoj nezrelosti, dragi moj Izvještaćen Bijesan Neshvaćen.