Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
vlada republike srpske radi i vikendom....gdje je niksiceva ekipa :)))) ah,da...pa oni su na vikendu odmaraju, svakako je u federaciji sve med i mlijeko :))))
svaka čast za ovakav potez u RS.
tvoje cestitke se nepikaju jer nisu iskrene :)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Pohvalno
puno je i 3 dana...24 sata treba da bude...al je veliki napredak :)
ne mere se tako naglo protiv aždahe zvane birokratija koja je uzgajana 60 godina
hahahha. opišah se.
Dok lagumdžija smišlja kako neki ponovni izbonrni injžinjering ili mućku zajedno sa svojim šupkoliscima ovi u RS idu naprije i naprijed..
Neka jos malo bice i kod nas isto za tri dana, pa bice i za jedan dan, ali problem je sto niko nece htjeti da ulaze u ovu rupu koja se bosna i hercegovina zove.! Sto vise pravnih subjekata sto vise poreza i sto veca mogućnost da se mogu zaposljavati sinovi i kceri visokopozicionirani političara! U nasoj drzavi ni pozitivne vjesti vise nisu dobre vjesti, previse je nesretnih ljudi ovdje
...i koliko meni treba sada da ja tamo registrujem firmu u kojoj bi Ukrajinke radile i usluživale nas gospodu ovdje koja ne zna šta bi sa tolikim parama?????
Prije desetak godina GB je donirala par miliona za izradu digitalnog rjesenja registracija svi poslovnih subjekata. Novac su pojele mace,a sistem sa notarima i ostalom papirologijom se nastavio. Za normalnu registraciju d.o.o ne bi trebalo vise vremena od popune jednog formulara koji ne bi nista kostao. Znaju to vlasti ali gube ogromna sredstva koje godinama uzimaju.
Jako dobra stvar, međutim vrijeme potrebno za registriranje firme je samo jedan od elemenata koji čini pogodnu "klimu" za investiranje. Dok se kod nas ne ohlade uzavreli politički odnosi teško da smo interesanta destinacija za ulaganje. Zašto bi neko ulagao u ovu zemlju a ne npr. u bilo koju zemlju u našem regionu, koje su puno politički stabilnije? Vrlo jednostavno, nema ekonomskog prosperiteta bez nacionalnog (ne mislim na etnicitet) jedinstva.
sa niksicem registracija moze samo da se produzi.
koliki tekst o sumskoj....
To nije za nikakvu pohvalu. Sta ako otvoris djelatnost a nemas kupca a kupac treba imati uvjete (citaj novac) Kad isti taj koji je dobio dozvolu nema dovoljno kapitala da bi prezivio kriticno vrijeme, koje ces sigurno imati. Pogledajte samo statistiku stecajeva, bit ce vam mnogo toa jasno.Za mene je to samomazanje ociju, sto ce podici statistiku u bolji polozaj. Od statistike se ne zivi, niti od nekakvih novih zakona.
Sve cestitke drugom entitetu
Jesu Rs svi cudni jaki sistema daim firme zatvaraju nema para vise Pustile ste da otvaraju firme bez skole nema Seminara da se obijasni kako upravlja ti sa Firmo, ovdje sve glup zbunjen a normalni politicara nema.
ovo je za respect , svaka im cast na ovome i ako bude ovako u praksi svi ce tamo registrovati firme , e sad je napotezu vlada f bih samo oni moraju staviti 2 dana ako hoce da privuku ........... ako ovo bude lose u praksi onda je bio samo miletov predizborni trik
Lijepo to sve izgleda, ali nek napišu koliko košta i traje zatvaranje privrednog društva, nakon što se dođe do saznanja da je ovdje skoro nemoguće normalno poslovati? Takođe smanjivanje početnog kapitala na mizeriju je isto diskutabilna odluka. Znači registruješ društvo i imaš na računu 100 KM i šta onda, sa tim sredstvima ne možeš ništa pokrenuti, čak ni platiti troškove za prvi mjesec. Sa 100 KM novo društvo neće moći uraditi ni fiskalizaciju.
Svaka čast! U Federaciji se to nikad neće desiti, a ako se silom prilika ikad i uvede, onda će to biti samo formalno, a praktočno zaživjeti neće nikad. Isti slučaj je bio i sa rodnim listovima. U Republici se rodni list već odavno može izvaditi u mjestu prebivališta iako si rođen negdje drugo, u Federaciji i dan danas npr. ja moram po uvjerenje o državljanstvu (ili rodni list -bar jednom, budući da sad traje vječno) putovati 400 kilometara u mjesto rođenja, iako je zakon na snazi... Tako da pričajte vi šta hoćete, Republika po mom mišljenju bolje radi svoj posao od Federacije i to u svakom pogledu. Kad smo već kod toga, Republika ima i zakon o matičnom broju, a kod nas u Federaciji je od ovog mjeseca, istekom privremene odluke, rađanje opet zabranjeno?
sad kad jednom dobiješ original čuvaš ga a po potrebi samo kopiraš i ovjeriš ga kod matičara,tako da ne moraš više putovati 400 km
jest za rodni list, ali uvjerenje o državljanstvu ipak moram redovno vaditi, hoću samo da kažem, po zakonu bi trebalo da može u mjestu prebivališta, međutim, službenica u općini se frapirala kad sam joj to rekla, njene rijeći su glasile: nema govora!odakle vam ta ideja? šta da ti pričam