Global Finance
0

Raiffeisen Bank najbolja banka u BiH

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Raiffeisen bank d.d. Bosna i Hercegovina po šesti put je proglašena “Najboljom bankom u BiH”. Tu prestižnu nagradu i ove godine dodijelio joj je ugledni magazin Global Finance.

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je krajem trećeg kvartala 2008. godine uspjela povećati svoju ukupnu bilansnu masu za 12 procenata, na 2,4 milijarde eura, pri čemu tržišni udio iznosi više od 20 procenata.

Kako se navodi u saopćenju te banke, urednici Global Financea su, na osnovu podataka dobivenih od privrednih analitičara, izvršnih direktora preduzeća i bankarskih savjetnika, odabrali pobjednike rukovodeći se sljedećim kriterijima: rast aktive, profitabilnost, strateški odnosi, usluga za klijente, konkurentnost cijena i inovativnost proizvoda.

Lista "Najboljih banaka na tržištima u razvoju" bit će objavljena u majskom izdanju magazina Global Finance.

"Našu tržišnu snagu i naš uspjeh Global Finance, kao i mnoge druge domaće i međunarodne institucije i organizacije, kontinuirano prepoznaje i nagrađuje. Već šest godina Raiffeisen banka d.d. Bosna i Hercegovina osvaja ovo prestižno međunarodno priznanje. Mi svako priznanje koje dobijemo doživljavamo kao nagradu našem kolektivu, koji, osim 1.700 zaposlenika, čini i više od 700.000 klijenata, koji su najzaslužniji za kontinuitet našeg uspjeha", izjavio je Michael Mueller, direktor Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina, saopćeno je iz te finansijske institucije.