Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...za šest mjeseci i kroz moju konu je prošlo 300 putnika namjernika ... :D
Jel bar dobra?
...aha...al' je pravo ono utabana :D ..
Za Damira: Damire, o cemu se radi, Sarajevski aerodrom ima manje putnika od Podgorice/Tivta i Skoplja i Pristine. Najmanji od svih ex yu po broju putnika u glavnim gradovima je Sarajevski. Ubedljivo najmanji. Sarajevo ima blizu 400k stanovnika. A broj putnika na aerodromu neih 610k. Beograd ima 1,3 miliona. A broj putnika na aerodromu ove godine preko 3,6. Vidis razliku. Ne zanima me ko odakle leti, razlika je ocigledna, a ti nesto sam sebi zelis da predstavis o Sa aerodromu, sto nazalost nije tacno. Rekao sam, nebitno zbog cega, i zbog Srba ili Hrvata u Bosni, glavni grad Bosne ima aerodrom od 600k putnika, i jos par marginalnih aerodroma koji zajedno imaju manje od 100k recimo. Skoplje kao glavni grad mnogo manje drzave ima dosta vise putnika, ove godine mozda i 900k. Pristina oko 1,5/6 milona. Podgorica preko 600k i Tivat isto. To su cinjenice, nebitno dali zbo turista/dali zbog siptara ili zbog letenja preko Beg i Zag aerodroma/ ali to su cinjenice, i kraj price.
damir je jedan VELIKIIII neznalica, koje ce se sada opet hvaliti kako je on studirao u Becu
Ja studirao na Institutu za jezik, književnost, malu privredu i telekomunikacije u Cajnicu. I sta kazes nisi nas obrukao? Aferim junacino, morel autogram?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Inace ne komentarisem ovakve tekstove, ali iziritiran ovim prepametnim i preobrazovanim beckim studentom (Damir.SAR), moram napisati dvije tri. Ne znam cemu ovoliko pametovanje i palamudjenje oko prometa na sarajevskom aerodromu. Da se razumijemo, meni je draga ta institucija i ne zelim da neko pomisli da sad ja tu pljujem po necemu nasem, ali Aerodrom Sarajevo je veoma mali aerodrom sa maksimalnim kapacitetom do milion putnika. On vec skoro deceniju ima broj putnika izmedju 400.000 i 600.000 , sto znaci oko pola miliona a ovaj neznatni rast izazvan je globalnim pomjeranjima u avio saobracju. Dok drugi aerodromi u svijetu biljeze pomake u milionima, mi nakucali 30.000 vise ove godine, i sad tu nesto novine pisu o tome, a pametnjakovici poput Damira seru i gadjaju se kojekakvim "DA LI ZNAS". Damire , studirao si u Becu, pa si vjerovatno i letio tamo. De nam reci molim te koliki je Bec a koliki je broj putnika na VIE. I kolika je Austrija a koliko ima aerodroma i putnika?Ti jbg sve znas!
Ljudi, nemojte se prepirati dokazima koje imate isto kao ja sto imam dokazanih susreta sa klonerima sa planete " Unaris ". Drzava, u kojoj ima vise penzionera nego radnika drzava koja ima pola teritorije Etnicki ocisceno i raseljeno sirom svijeta drzava koja zivi od humanitarnih javnih kuhinja drzava koja zivi na kreditima iz MMF-a drzava u kojoj ima vise od pola miliona nezaposlenih drzava koja ima naj manji licni bruto dohodak u Evropi, a mozda, mozda i u svijetu sve sto predstavlja bez dokaza je rekla kazala. Gradjani ove BiH nemaju uredne plate koje treba da se isplate na vrijeme. Jedina radna snaga su im zaposleni u drzavnim institucijama i ono malo dobrih firmi iz koje i drzavnici crpe lovu nemoze da ide u korak sa razvijenim drzavama svijeta i evrope. Nazalost, i meni kao patrioti , tesko padaju ove cinjenice ali ipak volim da kazem da nas narod ipak voli da iz inostranstva leti za Sarajevo. Ovo ljeto je bilo uspjesno, ali ipak, malo je to i treba jos vise letova.
Leti Pegasus i to je manje vise tih 15%. Skupe usluge, malo linija, taksa za propalog avioprevoznika... Tanko. Mjericemo se sa Banjalukom i Tivtom...
....bas lijepa vijest.....
BRAVO SJJ-ovo, eh da ste to napravili za dva mjeseca, bili bi prometniji od aerodroma u Pristini.
Odlično neka ulaze bar mali dio profita u rekonstrukciju i slijedece godine ce biti jos bolje.
Haj, Mā šāʾ Allāh, pozitivna vijest svakako...
Kada ce biti uveden let za Kambodzu?
Fakat jedan moj poznanik ima nekoga svoga poznanika iz Travnika koji radi za jednu njemacku firmu u Kambodzi. Kaze da bi mu leglo ko mati na mrtvog sina ako bi se moglo laske do Kambodze prebaciti. Ovako mora iz Sarajeva preko Carigrada, New Delhia, pa do Pnom Penha u Kambodzi
Ovo kad citam kontam koji je to gigant ,i pored globalne krize....a tamo nema ni jednog aviona..uh ,ima jedan ali na remontu