Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
.......i tako sve polako do momenta kad su buDJetlije fino nasjele na bankarske kredite a shvate da im samo privreda moze donijeti platu a ne MMF a MMF ce davat kredite dok se ne proda zemlja citava (Telekomi, EP i sta je jos ostalo) pa kad se i to rastali - e onda ce se sve buDJetlije fino udarat po usima za svoj nerad i 20-30godisnje lihvarske bankarske kredite glumeci aristokratiju u kupovini novih auta i precijenjenih stanova
primijetio sam da je jedino sto funkcionise u banana drzavi BIH vodjenje racuna o tome koliko i kako ce se ubirati porezi u sto vecem opsegu omjeru sa sto jacim mjerama i nacinima.... bez obzira na to koliko ce se i koliko se unistava privreda, obrt i slicno... ja mislim da ni uzicki korpus zajedno sa bratunackom brigadom VRSa nije napravio toliko stete drzavi BIH koliko ona sama (administracija) pravi (samoj sebi)
bljak!!!
Pritegnite inspektore na terenu, rad na crno cvjeta, prodavnice, neprijavljeni radnici, otimanje od države na sve strane. Kome se žaliti, nikome, nažalost.
Uz sve navedeno suzbiti korupciju na graničnim prelazima koju čine službenici carine i granične policije. Tu se čini ogromna šteta a pojedinci bogate.
Da naplate sva dugovanja po porezima od javnih preduzeća mogli bi zatvoriti Upravu do daljnjeg zbog viška prihoda... ali neka, njima se može i otpisati milionsko dugovanje. Šta ima veze, pisat će se kazne u privatnom sektoru malo više i oke.
Para nema ne moze vise privreda da trpi namete,ne moze ovo zaposlenih nosit 500.000 hiljada budjetski korisnika nema sanse !!! Ne znaju zapolit ljude neg samo nameti dok skroz ne pukne i ode u pic.. mate... sve !!!
Baš tako, sad se sjetili kad nikome normalnom ne pada na pamet firmu otvarati, nema boga da na bilo kakvom javnom tenderu prodje, sve je vec toliko nastimano, podijeljeno, sve neke sfere uticaja... Katastrofa.