Komentari (120)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne moze u BiH jer isti ovi u naslovu koji privlace, nama sabotiraju svaki dolazak investitora radilo se o arapima, kinezima ili nekom iz europe
Sta ce nama investicije??? Bosnjo zivi od "zivotnih fakulteta", teorija zavjere, diskusija o HAARP-u, raspravi o "predznacima sudnjeg dana",... Ovo nije drzava za ekonomiju, nego ZA BUDALE!
"_"Može se zaključiti da su vlasti u BiH samo deklarativno govorile o privlačenju stranih investicija do sada, dok konkretnih pomaka nije bilo na stvaranju potrebnog ambijenta. Već dugi niz godina, od rata do sada, imamo skoro iste zahtjeve koji se odnose na kreiranje boljeg i povoljnijeg ambijenta za ulaganje u bh. ekonomiju", istakao je Gavran." Iz ovog izvještaja se može zaključiti da našim Vlastima nije u interesu razvoj države. Može se zaključiti da je njima u interesu da ovaj brod koji se zove BiH potone. U suprotno me niko ne može ubjediti, jer dvadeset godina nisu uradili ništa, osim što su nam državu čerupali i očerupali, besramno su je ogolili. Njihova vlast i jeste samo deklarativna. Sve sjednice i sastanci na nivoju vlasti su deklarativni. Sve stoji kao mrtvo slovo na papiru. BiH nije više na mrtvoj tački, krenula je u sunavrat, ispod mrtve tačke! A zbog koga? Zbog vlasti koja ništa ne čini da je iščupa. Stanje je takvo da sada i sve kad bi htjeli da je iščupaju ne mogu
Godine 1990 i 1991 Evropska Unija nam je ponudila clanstvo u EU i 5 milijardi dolara pomoci pod uvjetom da odrzimo bilo kakvu Jugoslaviju nastavimo Markoviceve reforme. Mi smo mislili da mozemo bolje od toga. Pa smo dosli do prosjakckog stapa. Moze li se okrenuti smjer u kojem idemo. Zaista tesko. Mozda nakon sto bismo dotaknuli dno dna i nakon sto bude krvi do koljena. Malo, nasmrt zavadjeno trziste od 3.800 000 siromasnih kupaca nije zanimljivo kako privatnim investitorima tako ni stranim vladama. U Atmosferi gdje se uspjesni ljudi pljuju, gdje se od investitora ocekuje bude crveni kriz umjesto biznismena koji ostvaruje zaradu, gdje moze poceti rat bilo kad... nema tu invetsicija, nema tu napretka. Imamo resurse,imamo geografsi polozaj, jeftinu i edukovanu radnu snagu, blizinu trzista od 400 miliona bogatih kupaca ali samo nemamo lidere. Ovo sto smo do sad imali i birali - samo popisat !
https://www.youtube.com/watch?v=uXjztZJ41gg
Ne bih se slozio, nekad male investicije mogu biti uspjesnije od onih koje su samo na papiru velike. Pogledajte Tesanj i Gorazde, drvnu industriju koja je usponu, namjenaku industriju itd a pogledajte rafineriju nafte i neke milione koje je vlast spominjala.
Postoji li medij gdje se ovaj Gavran nije pojavio.. Strah me otvoriti frižider.
Nece Bosnjo Bosnji nikad oprostiti uspjeh. Ne moze glupavi Bosnjo u politici da podnese da Bosnjo u privatnom sektoru bude uspjesniji i da ima veca primanja njega. OK, kazu Srbi koce na drzavnom nivou, Hrvati na federalnom, al ko koci na kantonalnom? Evo recimo u KS gdje su i Srbi i Hrvati zastupljeni minimalno, ko tu koci? Pa negativci sa pocetka ovog komentara...
Nije poenta da se ne oprašta uspjeh, nego je poenta da je pljačka postala svakodnevnica od čistačice do predsjednika. Kradu automehaničlari, doktori, advokati, čistačice, supermarketi, toplane, GRAS, ZOI, itd itd itd da ne nabrajam. Pljačka izaziva generalni osjećaj nesigurnosti i u takvoj atmosferi NEMOGUĆ je bilo kakav napredak. Znači dok god bude Ok što ti taksista ne vraća kusur, napretka nema. Prosto i jednostavno. Može li se trend okrenuti? Ja sam mišljenja da ne može, čisto iz razloga što je sav obrazovan svijet već napustio ovaj brod, i faktički su samo ostali zaštitari, vrtlari i kotolari. Tako da ne postoji ni "kvantna" šansa da se trend propasti preokrene. Ko može, otići će, ko neće životarit će do smrti. To je to.
nemojte da se pravite ludi......pitajte bakira gdje je 17 milijardi.....ako samo pola vratite bicete najvece gradiliste u evropi......eh da su srbima bile tolike milijarde na racunu....
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
jednostavno se stavite vi u kozu investitora i recite da li bi ikada investirali u nasu bosnu da imate neka sredstva za to? ni u snu. srbija ima jednog vucica za razliku od nas koji je najveca ulizica na svijetu, ali izgleda to pali, i uvijek ce paliti. covjek se uvlaci svima, ali sam siguran da ce on pokrenuti ekonomiju u srbiji jer je covjek sposoban za to. nama treba jedan politicar kao vucic a ne ove nase vucibatine sto bi i boga pokrali.
Nama treba nezavisna HrHB. Sa teroristima nema napretka.
neznam za bih ali u republiku srpsku se ulaze.....samo kinezi grade dvije termo elektrane....a da nas niste stopirali i talijani bi radili dvije hidro elektrane....dakle kocite srbe u svakom pogledu.....ali necemo vam ostati duzni :)