Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E moj tiZu mora da ti je par tajkuna ispralo usi svojim hvaljenjem samih sebe, otidji i pitaj kakvog radnika kako je raditi u privatnom sektoru za tri-cetiri stoje..
Hmmm, ide mi pravo na nerve ovaj birokrata Sorensen.
privatni sektor sa plaćama od 150 do 300 eura. Prava snaga, nema što.
šta, ne što u Bosni si pizdo, pazi kako se izražavaš
Nije Sorensen od zvijezde do zvijezde šljakao za 300 maraka, nek ćaći svom smanji cijenu rada.
"Privatni sektor u BiH je prilično jak, ali nedostaju ulaganja" Ovo zvuči kao ono : Pametan je on samo ima jedan problem- teško pamti a brzo zaboravlja.
Sve dok se npr. kupuje prašak za veš FAX, Ariel BonuX i slični proizvodi od henkela.... dok istovremeno Tuzlanska DITA propada ... nema od nas fajde... Ovakvih slučajeva je na stotine... ja sam samo DITU spomenuo... koja je radila jako dobro i imala kvalitetne proizvode..
Skup istrosenih birokrata i satro strucnjaka, ova ekipa je na racun ove drzave pojela i popila milione na ovakvim i slicnim skupovima. Problem Bosne je sto nema realni privatni sektor, u privatni sektor ne treba racunati firme koje su dio politickog establismenta kao napr gradjevinske firme. U ovakvom politickom i ekonomskom sistemu je nemoguce razviti realni privatni sektor koji bi bio osnova za gradjansko i slobodno drustvo. Politicki establisment i njihov privatni sektor su jedini koji napreduju u ovakvom sistemu naravno na racun gradjana ove zemlje.
Al jači je komentatorski sektor na klixu.
Ali je zato politička situacija loša, što odbija strane investitore.
privatni sektor je toliko jak da niko nece da se petlja s njim i zato nam je ovako :D
MIA SAN MIA !!! yebo sve ostalo :) njiihova mržnja je naš ponos!
JE LI OVAJ POGRIJEŠIO DRŽAVU ILI JE BIO U NASELJU SANDŽAKLIJA ?
Sandžarajevo
Zuco sve protiv Bosne i Hercegovine i Bosnjaka radi. 100% potvrdjeno
Uvijek sam reko i uvijek cu govoriti da jedini spas za BiH je jacanje privatnog sektora. Bosanci i Hercegovci imaju zemlju za koju bi druge nacije ubijale da imaju. Imamo zemlju, imamo vodu, imamo potencijal da proizvodimo svoju hranu. A znate braco i sestre koja je to bozije milost? Naravno, ova nasa smotana i korumpirana vlada ne moze ni ostaviti ljude na miru koji su dosli sa svojim parama i zele pokrenuti svoje proizvode. Ne, naravno nacelnici i stranke su tu da sisaju ljudima krvi zbog dozvole i papira i naravno reket. Zbog toga, ova vlast treba POD HITNO ODJ***** i barem ostaviti obice gradjane ili dijasporce koji zele uloziti u svoju zemlju na miru. Ako vlast ne moze graditi BiH (i ocito je da nece ili ne znaju), onda neka barem naprave povoljan teren da privlacimo ljude da sami jacaju privatni sektor i barem zaposljavaju ljude. Imamo jaku dijasporu koja bi ulagala ali kad dodju ovdje, brzo se predomisle.
Naravno. Ali sto se tice u takva ulaganja kao u nauku, necemo mi to docekati da vidimo sa ovakvim politicarima. Ja mislim da je sad doslo vrijeme gdje Bosanci i Hercegovci moraju se pomiriti sa cinjenicom da od javnog sektora nema se sta vise ocekivati sve dok ne dodju mladi i sposobni ljudi na vlast.
ma lahko je iz fotelje srat...
Zablokirali 40000 računa zbog PDV-a.Ko da privatnik može izdrža sve ove namete bez ikakvih podsticaja.Da bar imaju smisla pa nekim firmama koje su u blokadi dozvole da plaćaju dug na odgodu da i njihove familije koju marku kući vide.Ebala vas prekobrojna administarcija,
Lako je biti jak u privatnom sektoru kada iza sebe imas "robove" koji rade za minimalac
peter sorensen antibosanac i antibosnjak, jednostavno smrad
sorensen je bosna i bosna je sorensen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
E moj sorensene, ni naocale ti ne poboljsavaju vid, da bolje vidis. Ovdje je samo Korupcija jaka, to si trebao odavno da vidis!