Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
niti jedna televizija ne prenosi ni sekunde desavanja iz bosne...koja UDBAŠKA manipulacija medija i mi nesto govorimo o CIJI MOSADU ...pa gori su naši od svih zajedno!
dobro jutro, to ti tek sad skont'o da su mediji u sluzbi politike
gdje sad ta famozna AL JAZEERA nabi.jem je na k.urac zajedno sa onom zamotanom arduanom
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Postovani citatelji, somuni se cuvaju na -18° C,i tako i stoji u informaciji za medije.Medjutim,tehnickom greskom novinske agencije koja je prenijela ovu vijest,napisano je 180
postovana irmela, niko nema frizider koji hladi do -180 C .:) tako da je nebitno sta pisu.
mašAllah napredak , valjda ce stati na noge , dosta je više Selimovića i njihovog masla , to su igraci SDA , FUUJ !
https://www.youtube.com/watch?v=PkTX5qG-4S0
Trebalo bi brendirati somun, da se ne desi da nam hrvati kao i cevape, ne otmu. Slovenci su makedoncima ukralu ajvar, a hrvatu su nama tornjaka. Kada nemas svoje, kradi tudje, to je njihov moto
Da mi je da se opet najedem sarajeviskih cevapa i onog somunaaaaaaa.... ao da nece ko put Crne Gore da mu narucim jedno 100 cevapa sa lukom ? :)
Ma somun je k'o duša. I jeste da ima posebnu čar u vrijeme ramazana, i to više zimi nego ljeti, ali je i istina da se manje proizvodi pa ga jer rijetko naći svježeg, da ne kažem vrućeg. No, kao i sve ostalo, treba nam izgleda priznanje iz vana da bismo shvatili vrijednost toga što imamo. Moj narode, ne trči odma' za tuđim, čuvaj i unaprijedi svoje i biće ti više nego dobro.
Somun nije nas, Dosao je iz Arapskih zemalja, mada ih Arapi prave jos tanje i vece, Arapi ne konzumiraju hljeb. Svjeze i najbolje somune mozes uvjek naci u Mehinoj pekari 100 metara iznad sebilja preko puta Poste u ulici Safet Bega Basagica, kada je Ramazan nakanim se iz Novog Grada otici u Stari kako bih kupio te somune, kad sam u prolazu uvjek svratim u tu pekaru po somun.
Kakve to veze ima odakle je porijeklom. Sigurno nije istog ni oblika ni ukusa. Nama došao sa istoka, mi ga izmijenili i prilagodili sebi. Tako bi se za više od pola svjetski poznate hrane moglo reći da nije iz zemlje za koju se obično veže. A što se tiče Mehine pekare, ja rekoh da ga ima, ali ga je vrlo rijetko naći. A to da li će se neko, npr. sa Dobrinje uputiti baš kod Mehe, čisto sumnjam. Jedino ako mu je usput.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Odsad zgrade vlada kantona će počet gađat zamrznutim somunima jer su opasniji i od jajeta i od kamena,a na a kad se otope izazvat će poplavu u zgradama i krkani će bit prisiljeni na evakuaciju...
Pogrijano nije isto kao svježe, al' sve u svemu drago mi je :-)
Pregledo sam webstranicu "thiriet" i ni traga ni glasa o somunima !!!
http://www.easyfood.as/includes/plugins/productsheet/productsheet.php?printversion=1&id=1748
Ja sam danas bio u prodavnici i nesto najslicnije somunu sto sam nasao je pakovanje od 4 " pain pita " i kosta 1,99€
super, ali koliko košta držati nešto godinu dana na -180, i kakva je to hladnjača...
pa to moras somun lansirati u svemir...pa kad hoces cevape napraviti poslati NASU da ti skine :-D
baš...
12 mjeseci na temperaturi -180° C!? Pa ne čuvaju virus ebole, nego somun
da mi je vidjeti te majmune koji jedu klasove somune. nema somuna bez krusne peci, al mozete seljacine sa okolnih brda levatiti
vidim 12 ljudi se redovno javi klasovim somunima pa ih pogadja, crknite. direktore, sada i on radi pola plin pola drva, kao i vecina pekara, al nije lose, ima jedna pekaraa ali ne bih da reklamiram :D
nisam bas siguran, ja sam prosle godine uzeo ove zaledjene i kada sam ih stavio na rostilj raspali su se u komade + ukus nije bio ni blizu, puno su bolji svjezi
Normalno da su bolji, kao što je sve drugo bolje. Al daj šta daš. Uostalom KLASov somun nije čemu ni kad je svjež. Zna se gdje se somuni kupuju.
Kod Aiše na Bistriku :)
PRIKAŽI ODGOVORE (8)