Komentari (124)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma mi i ne zaslužujemo da postojimo kad nismo u stanju sebe najest, napit i obuć !!!!
bas ne zasluzujemo sav narod u BiH samo zna belajisati, napit se, napusit, rusiti ratovati a nedo bog da napravimo sami sebi hljeb i to nam siptari rade, sinoc su nahranili pola koseva
tako je majstore, pijemo dukat, a u novcaniku leptir, tako nam i treba
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Dok je nama nasih cevapa i bureka, ne morate nam vise nista uvoziti. Podrzavam odluku!
A Hrvati salju pomoc za bolnicu u Bihacu koju su sami zapalili jer nebi drugacije dobili novu.Poslao bih ja vama Maturice......!
Zašto Koestlin, pobogu? Speculaas keks im je odličan.
jazuk :P
ja uvijek kupujem bos.herc. prehrambene proizvode i mislim da je tako najbolje sto bi ja kupovala npr. neko hrv. ili slov. mlijeko kad imamo nase ....
OK, lako za mlijeko. Ali hajde kupi naš prašak za pecivo, neke naše čokolade (bez uvrede Vispaku, ali čokolade su im bezveze), naše kekse, naš puding, naš eurokrem, naše deterdžente i kalodonte i paste za čišćenje obuće. Pa mi skoro ništa normalno ne proizvodimo :s
Zivo mi se fucka tko proizvodi dok god kupujem normalnu kvalitetu po pristupacnim cijenama. Dakle, kupovala sam (i kupovat cu i dalje) i domace i uvozne proizvode a uvijek je prvo mjerilo cijena dok se trudim da proizvod bude kvalitetan srazmjerno cijeni.
Ali ja volim Paris keks od Koestlina :(
Ne razumijem zasto BiH uopce uvozi meso iz Hr, koje je ruku na srce, daleko losije. Pa ljudi nemaju teletinu. Kad je i uspijes pronaci, to je samo malo bolja junetina, i kosta bar 100 kn, ako ces spremati rucak za par osoba...
Agrokoru nemoze nitko zabraniti da uvozi u Bosnu Agrokor je najveca prehrambena industrija u na cijelom Balkanu i kompanija koja ide u korak sa Europskim kompanijama i ima sve vrhunski kvalitetne proizvode tako da sve ide po starom i da nema problema nikakvih pa vecina Bosanaca i Hercegovaca kupuje proizvode u vlasnistvu Agrokora zato sto su ti prizvodi jako kvalitetni i imaju dugogodisnju tradiciju kupci to znaju nema nekog proizvoda da ga Agrokor nema u svom proizvodnom lancu od kobasica slatkisa mesa i alkoholnih i bezalkoholnih pica hvala i dovidjenja
Smijesni su ovi politicari iz Bosne i Hercegovine sve ove tvrtke ne cine 2% prehrambene industrije Hrvatske 95% prehrambene industrije cini gigant Agrokor koji je vlasnik Konzum lanca i Merkatora a Agrokor moze uvoziti u Bosnu kao sto uvozi u Eu
Ovo je trebalo uvesti davne '96. Godinama su razvijali svoje kompanije prodavajuci svoj otpad po BiH. Napokon se neko sjetio da tome stane u kraj i oni sada iznenađeni. A mi proizvode koji su svjetlosnu godinu ispred ovih sto uvezemo ne mozemo ni do granice dovesti od njihovih zakona i opstrukcija, a oni nama uvoze kojekakvo smeće sumnjive kvalitete. Svaka čast ministarstvu, odavno neko nije povukao ovako pametan potez. Nama škoditi ne može niako, jer i dok su hrvati bili u cefti maksimalno su opstruirali naš izvoz.
Po komentarima tocno vidim ljubomoru prema Hrvatskoj,uporedjivati Bih sa Hr je suludo,jer je HR 10 puta urednija drzava od ovee nase,koja je pred raspadom. Bosna ima 2 aviona i to jedan u kvaru i vi uporedjujete Croatian airlines s nasim mini avionima. Neki dan nam aerodrom zatvoren bio.
Evo ja sam iz Srbije, ali kazem ti, HR je prezaduzena zemlja, nova Grcka. Da je uredjenija/sredjenija/razvijenija jest, ali koja je cena toga. Pa cena je ogromna prezaduzenost , pa moraju da prodaju hitno autoputeve da ne bi bankrotirali, i uvlacenje u dupe Nemcima/Italijanima/Cesima da im dodju na more leti. Jedna sezona kisovita ili sa nestabilnim vremenom.olujama i bukvalno ode HR u bankrot. Bosna je slabija od SRB i HR, ali treba imati u vidu gde je vodjen krvav rat i gde su ginule desetine hiljada ljudi. Zemlja izgleda odlicno, ako gledamo sta se desilo sve tamo.
odkud tebi da ce bankrotirati,gdje se i kada spomenuo ikakv bankrot za hrvatsku. Ja sam iz Bih,ali to kad neko uporedjuje dvije drzave,kada se odavno zna da je hrvv bolja drzava od nase bih,koliko samo nasih radi tamo na crno da donesu nesto u bosnu. a nadji mi hrvata koji radi u bih. To da je prezaduzena stoji,oni ne prodaju autoput vec ide u koncesiju na 50 godina,stim da ce time 50% dugova vratiti
Nadajmo se da će NAŠI biznismeni znati iskoristiti, pa bilo to iz FBiH ili iz RS-a, a ne da se govori kako će zbog ovog biti povećan uvoz iz Srbije.
Dao sam ti plus! ;) Svako treba da se bori za sebe, i svako treba da pomaze sopstvenu drzavu! Iako sam iz Srbije, takvo razmisljanje nam treba svima, zdrav patriotizam.
Al cuj ti - neugodno iznenadjeni...naviklo da izvozi u BiH sta hoce i kako hoce pa mu neobicno... Pa ne moze vise njonje :)
SVAKA CAST LJUDI!! tAKO I TREBA, dokle god se bahate Hrvati, i misle da su bogom dani, nesto pozivaju se na EU, kurce se Evropom, a ovamo bi vam izvozili neka sranja bez EU standarda! Licemerno bree! Odlican potez.
Splitske uljare SMS, vec godinama ne izvoze u BiH kvalitetno hrvatsko ulje. Zadrali su staru ambalazu u koja su punili losa i nekvalitetna ulja iz drugih zemalja, a cijene su redovno podizali. Ledo ribe nisu iz Hrvatske vec sa Tajlanda, itd. Zato, citajte deklaracije i pazite sta kupujete.