Privreda
0

Saudijski ambasador obišao Sarajevo City Centar

FENA
Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Eid Takafi, u pratnji glavnog investitora Sulejmana Al- Shidija, obišao je danas Sarajevo City Centar (SCC) na Marindvoru i istakao da je posebno zahvalan lokalnim vlastima na podršci koju su pružili investitoru kad su u pitanju administrativne procedure.

Također, izrazio je zadovoljstvo kvalitetom radova, kao i najsavremenijom tehnologijom koja je ugrađena u Sarajevo City Centar.

"Želim naglasiti da sam ponosan što investitori iz naše zemlje prave ovakve objekte kao što je SCC, na koji će biti ponosna cijela Bosna i Hercegovina. Pored ogromne humanitarne pomoći, pomoći na rekonstrukciji BiH i podrške mnogim projektima, Saudijska Arabija već odavno investira u BiH i zapošljava građane ove zemlje. Samo ovaj projekt će otvoriti više od 1.000 radnih mjesta, a tokom konstrukcije SCC-a zaposlene su hiljade ljudi iz cijele zemlje", rekao je ambasador Takafi.

Investitor Al-Shidi upoznao je ambasadora Takafija o sadržaju u centru koji će biti jedinstven u regionu jugoistočne Evrope.

"Imamo svakodnevne pozive građana koji se interesiraju kad će centar biti otvoren. Nama jeste cilj otvoriti ga što je prije moguće, ali nećemo ubrzavati radove nauštrb kvaliteta, najsavremenijih standarda i opreme koja se ugrađuje", naglasio je Al-Shidi.