Privreda
1

Promjena na čelu Wiener osiguranja Vienna Insurance Group a.d.

Klix.ba
Goran Mandić
Goran Mandić
Nakon uspješnog preseljenja sjedišta i promjene imena kompanije, Wiener osiguranje Vienna Insurance Group ulazi u sljedeću fazu sprovođenja strategije sa pojačanim fokusom na rast i razvoj poslovanja.

Miroslav Miškić, koji je na čelu kompanije od 2010. godine sporazumno napušta kompaniju sa 31.12.2015. godine, a Goran Mandić, dosadašnji član Uprave, će od 1.1.2016. godine vršiti dužnost generalnog direktora u narednom periodu.

Mandić dolazi iz sjedišta Vienna Insurance Group iz Beča, te je u dosadašnjem dugogodišnjem radu bio fokusiran na razvoj VIG kompanija u regiji centralne i istočne Evrope i uvođenje standarda grupacije. Vienna Insurance Group je najveća osiguravajuća grupacija u centralnoj istočnoj Evropi, u čijem sastavu se nalazi preko 50 kompanija koje posluju u 25 zemalja i koja ostvaruje godišnji prihod od preko devet milijardi eura. Koliko je grupacija velika govore i podaci da posluje preko 190 godina i da zapošljava oko 23.000 ljudi, te bilježi konstantan rast.

U skladu sa nedavnim promjenama i zacrtanom strategijom, Wiener osiguranje je u proteklom periodu zaposlilo više od 100 novih radnika, sa planom za dalje zapošljavanje i širenje poslovne mreže, uz uvođenje novih radnih mjesta prema najmodernijim standardima iz oblasti osiguranja.

Uz pomoć međunarodne ekspertize grupacije u kojoj se nalazi - Vienna Insurance Group i u skladu sa strategijom, Wiener osiguranje u narednoj fazi poslovanja sigurno ide ka svom zacrtanom cilju – postati vodeća osiguravajuća kuća na tržištu, sa fokusom na povećanje kvaliteta usluga, zadovoljstva i povjerenja naših klijenata kroz inovacije, savremene usluge i opšti razvoj tržišta osiguranja, navedeno je u saopćenju za javnost ove kompanije.