Tradicija doniranja
33

I ove godine u duhu praznika, Wiener u misiji solidarnosti

U nekoliko proteklih godina, vrijeme novogodišnjih praznika postalo je i vrijeme ne samo za slavlje već i za širenje dobrote kroz donacije.

Kao i prošle godine, donacije su uručene inicijativama u čijem fokusu su briga o oboljeloj djeci te djeci bez roditeljskog staranja, kvalitetniji obrazovni sadržaj za djecu, unapređenje sportskih aktivnosti djece i omladine te briga o starim i bolesnim licima.

"Tradicija doniranja tokom praznične sezone postala je snažan simbol solidarnosti i podrške lokalnim zajednicama. Ova praksa ima svoje posebno mjesto unutar našeg kolektiva, jer ističe važnost zajedničkog doprinosa i brige prema drugima te čini prazničnu atmosferu još toplijom", izjavio je Borislav Doder, generalni direktor Wiener osiguranja VIG.

Ove godine donacije su uručene "Prijateljskoj kući" Doboj, Udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka" Sarajevo, Ženskom odbojkaškom klubu iz Gradiške, Fondaciji tuzlanske zajednice za UKC Tuzla Onkološko odjeljenje, Udruženju "Majka i dijete" Sokolac, Domu za starija lica "Kraljica mira" Čitluk, Crkvenom vrtiću "Sveta Evgenija" Trebinje, Osnovnoj školi "Aleksa Šantić" Osmaci, Osnovnoj školi "Petar Mećava" Kostajnica te mladim muzičarima iz Srđan Tomaš&Infinity Production Banja Luka.

Vodeći se principima održivosti, Wiener osiguranje VIG je u zadnjih nekoliko godina započelo sa praksom uručenja donacija povodom novogodišnjih praznika umjesto štampanja prazničnih čestitki. Kao i prethodne godine, ta praksa je obuhvatila i dio sredstva namijenjenih za kupovinu novogodišnjih poklona.

Ova višegodišnja praksa Wiener osiguranja ne samo da pruža materijalnu pomoć, već gradi zajedništvo i osjećaj pripadnosti te odražava i suštinu duha praznika.