Komentari (102)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E moj Edine a busas se u prsa kako si izveo piletinu u Eu 2 kamiona u Njemacki i jedan u Svedsku, a sedmi dan kukas kako nemas hrane. Koliko znam tov traje 40-tak dana kako mislis dalje...
Ako ne možemo proizvesti dovoljno hrahe za pilice i treba da propadne sve. Sramota
jebaji ga, nemamo mi posavinu. Kod nas brda, možeš samo jabuke saditi
Kad prije kolaps .gužve ne možeš priči prodavnici piletine od gužvi. Nikad vam bolje nije išla prodaja a i cijene nomba
Izgleda da je nama ovaj "reset" trebao prije 10 god.se desiti..da se spustimo na zemlju-gdje nam je i mjesto..a,ne sad izmisljaju toplu vodu .
Parola snadzi se..kako smo bez hrane,vode,struje,lijekova mogli 4 godine!? I jos te kao u igrici siba sve i svasta na sve strane..Nema mjesta panici..koga ne ubije,to isto ga ojaca! Vidim po sebi koliko mi je lakse od drugova mojih koji su se ispalili 90-tih..sad me zovu i kazu:E,tek sad shvatam kako ti je bilo,a ja mu kazem-mozda jedno 10% me shvatas a preostalih 90% nikad ne saznao!
Ja zato nema piletine kupiti slabo im ide
Kupujmo domace!
Ova korona je cista debilana, jbo te koliko je poznatih licnosti zarazeno to je prosto nemoguce, pa koji je procenat poznatih na svijetu 0.00005 (lupam) i od toga svako malo neki poznati zarazen, ovo je cista masonska propaganda, a mi debili kao razvijena Bosna si mozemo ovo priustiti, mladi su trebali nastaviti raditi, stari po kucama i to je to, sutra kad raja ostane bez posla plakat cete..
@lebron90 Zalosno je sto ima ljudi poput tebe koji ovo ne shvataju ozbiljno, edukuj se malo i istrazi, a ne odma da ides "mAsOnSkA PrOpAgAnDa".
čekaj, pred kolapsom, a svi traže batake danima , i nema ih, a za dvije marke granap povećo cijenu, o čemu vi?
Pa ne morate sada izvoziti.Glavni poziv Angele Merkel je poziv na solidarnost domaćih proizvođača.Sada je najvažnije domaće tržište a vi bi na dvije stolice da sjedite.
E za ovo treba kazniti sve ministre poljoprivrede u BiH, neobrađenih površina koliko hoćeš, ali bitno je da se dodvoriš stranom lobiju i uzmeš svoj dio. Možda je i dobro da sve izađe na vidjelo. Sramota, naši proizvođači zavise od srpskih interesa.
@WillyWonka koja ti je alternativa? Imas li poljoprivredu za te kolicine? U Vojvodini sve zemlja prva klasa, firme obradjuju po 1000-2000 hektara najplodnije zemlje, imaju traktore, kombajne i ostale bidermidere svaki 150-200 hiljada evra, subvencije drzave..Cime bi ti konkurisao njima?
kako pred kolapsom u Sarajevu nema nigdje piletine u marketima kupiti
Možemo l skontati, evo nakon ove krize, ako već postoji potreba za stotinama tona, da se počne u Bosni proizvoditi ova prehrana za perad, miša mu ebem?!?!!! Ima l kakve inicijative? Ima l mozga kod onih koji se bave ovom vrstom privrede?!?
vrijeme da proizvodimo i kupujemo domače
Dok su nasi proizvodjaci prisiljeni davati stocnu hranu za sicu, ovaj lik izvaljuje da se 80% hrane za peradarstvo uvozi iz inostranstva?! Proces proizvodnje kukuruza: uzori, potanjiraj, posij, nahrani, prskanje prvo, prskanje drugo, prehrani, oberi, dovezi do skladista, skladisti... i opet 100 kg kukuruza na veliko 26-28km. A ovi idu i kupuju kukuruz i ostale derivate kod komsija... Ma nema, nas treba pod stakleno zvono i pustit kakav poseban virus, samo za nas, da nas podavi
Vec ste trebali imati osnovu koja je bazirana na proizvodjačima hrane u BiH, a ne iz susjednih država.
ko će ti domaći proizvoditi, neće niko poljoprivredom da se bavi, jer kod nas nije isplativo. Dok u vojvodini vlasnik ima stotine hektara plodne ravnice, gdje sve dobro uspijeva. Nije ni čudo što je Srbija sila u poljoprivredi
Vidjecemo koliko ce se poštovati odluka vlade FBIH da cijene osnovnih životnih namirnica moraju da ostanu na nivou 5.3.2020g. Peradari vec traze razloge za povecanje cijena svojih proizvoda, za njima ce to odma da ucine i drugi.
@HEJJdjedaMraza1 Hoće, sve dok narod ne napuni sve i jedan stari zamrzivać u Bosni piletinom. Zakon ponude i potražnje.