Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pametni ljudi, znaju gdje je lova !
Energoinvest ništa? Ne kontam.. prioritet stranci.. vjerovatno će Austrijanci dobiti.. jer Incko će to završiti sa svojim drugarima iz politike.. mamu mu lopovsku..!
Da li je Energoinvest u zadnjih 5 godina imao prihode od 40 miliona € u izgradnji centrala??? NIJE!!! To je jednostavno uvijet EBRD-a za kredit...
Dobit ce DONG FENG, podizvodac ITC Zenica ;-)
Biće veliki broj domaćih firmi angažovanih na ovom projektu ali kao podugovarači. Navedena imena u tekstu su nosioci poslova i oni koji imaju reference da se prijave, barem za neki dio gradnje hidroelektrane. Domaće firme će uglavnom biti angažovani kao podugovarači na građevinskim radovima a stranci će isporučivati opremu. A budimo iskreni, ko će Energoinvestu dati da bude nosilac posla a u zadnjih 30 godina nije napravio nijednu HE?
Ako ima neka naša kompanija koja ispunjava uslove i koja je jeftinija od ostalih, neka radi posao, ako nema, neka ne radi. Prosto k'o pasulj. Ako se kredit neće vraćati od ljud koji plaćaju porez, šta me briga.
Pa ko se prijavi taj ima sansu da gradi, evo malo ovdje nasih firmi vidim, i onda malo dole citam komentare i svi lupaju kako se neda nasim firmama da rade, a nikako da shvate da se prvo treba prijaviti na tender pa da se posao dobije zar ne?
Ma kako cemo imati kada su nam samo zidovi ostali od njih koliko ih je bilo, kako da ih imamo kada su ih unistili i prodali za sitne pare da bi ostvarili licne interese. U potpunosti ja tebe shvacam sto se tice toga!
garant ce turci dobit da grade !!!
Ovo su projekti koji donose dobra, i ovako nesto ne moze propasti! Treba ulagati u ono u cemu mozemo biti cak najbolji. Imamo potencijal, imamo potencijal, i nadam se da ce i nase kompanije biti glavne ili partneri onim koji ce graditi! I ovdje se dobijaju i otvaraju nova radna mjesta, pa tako da je ovo uspjeh, uspjeh je navuci i strane kompanije!
Znala sam da ce ovo izaci na dobro, dosta se kompanija zanima, a buduci da je veliki projekat, siguna sam da ce dosta njih iz BiH dobiti priliku i ucesce u istom. Lijepo je vidjeti da se u ovo ulaze.
koje kompanije? koje su to privatne kompanije opstale nakon privatizacijske pljačke u bejha?I to ne samo u bejha,nego i u regionu.
Ima bh kompanija koje mogu biti dio ovoga velikog projekta, koje mogu da ucestvuju u radu, ali malo ih je, zaista nase kompanije je unistila pljackaska privatizacija koju su vodili SDA I SBIH i od toga dobijali licnu korist.!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Zaboravili ste,zaboravljate,na kakav put smo pošli 1992...sve postigli,i na kraju,ukradu nam našu (prokletu) kakvu takvu avliju....https://www.youtube.com/watch?v=l77ArsyY6G4
Vjerovatno nasi radnici nisu kvalifikovani za ovako nesto, pa zato i dolaze stranci, nista ovo nije dzaba i uzalud.
e tuko glupa, jel ti čitaš vijesti i jel ti vidiš da sve kompanije,bivši giganti,propadaju jedna za drugom,radnici dobijaju otkaze i završavaju na ulicama. I čuj nisu kvalifikovani haha, pa ne rade nuklearnu elektranu .
Citaj malo tekst, bice ti jasnije
Ovdje se tuga,širi ko kuga,samo sloboda(misli) donosi lijek...sve smo zaboravili,a istorija se ponavlja...zna li i(t)ko,kako je ono bilo na Berlinskom kongresu 1878...privatizacija i otimanje Bosne,kao i danas.....
Pa ,to se uopšte ne treba graditi...i ovako je BiH elektroenergetski gigant...nema više za društveno dobro,ovo je za kapitalistički debeli džep...Neka te kompanije rade Hidrocentrale po svojim matičnim zemljama,kao da tamo nema rijeka...Pa ima,al nešto ne može...ovo je put u dužničko ropstvo,pod plaštom obećanja o novim radnim mjestima...blablabla
A nekada je "Granit" sve ovo gradio...
Samo neka se gradi. Nedostaje nam ovako lijepih i pozitivnih vijesti.
@kraftwerk4 teoretski gledano u pravu si......proizvodimo viškove i sa prastarom tehnologijom...........ali poanta je ipak u nečemu drugom, a to je da malo trošimo..........zašto.......zato što nema privrede kojoj bi trebala sva ta proizvedena energija da je utroši u rad industrijskih strojeva.....tek kada privreda prodiše punim plućima, otvore se novi proizvodni pogoni, tek čemo onda vidjeti koliko u stvari malo proizvodimo i zato je ovo projekt budućnost....i
Vlada postavlja upravne odbore, a oni direktore domacih kompanija. Ni jedna na kompanija ni konzorcij se nije javila, osim pod slovenskom pamechu. Koji su to nesposobni lopovi. Pa nek uzmu ali da svi imamo koristi a ne kajmak u inostranstvo. Ne kladim se, ali bi se kladio pola pola na 4 i 6.
Na afričkom smo nivou.
africka sljiva tebi treba!