Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve ovi naši politicari unistise. Svaku firmu koja je nešto valjala oni uniste. FDS nekad jedna od najjacih firmi u BiH, danas plate za 50% manje nego prije 10-ak godina...
Od kad je Lojo umro, fabrika tone sve dublje...........
SDA je unistila fabriku duhana sarajevo,sad neko treba da popravlja njihove greske,dokle cemo tako?Treba njih skroz iz politike BIH otjerati..
Ti ko da si Niksicev glasnogovornik ili neki visoki povjerenik fahre i njegovog avaza...
Hahhaha ... Gledao sam jučer vijesti .. .Ovaj SDP ... to je tako debilna organizacija Bože me sačuvaj ... od mene više NIKAD glasa neće dobiti ... Veze oni sa životom nemaju, a kamoli isačim drugim ... Nedaj se Fabriko Duhana ! Ne daj da te dušmani rasturaju ! Kad si u ratu izdržala, izdrži i u miru !!!
Ovaj Mulahasanovic je izgleda ojadio ovu firmu, zaposljava samo zeninu rodbinu, prikazivao se kao prijatelj SDA a u sustini ih samo koristi za svoju fotelju, ovamo prica protiv njih a u isto vrijeme se od para za prezentacije organizuju putovanja za gospodje od politicara itd. Sastanci i dilovi se organizuju po kafanama, kakve sluzbene kancelarije i protokoli..., a nekretnine po moru, skupi terenci, stranovi itd. pa jedna prica strancima a druga SDA... Sve to na kraju zavrsava sa ogromnim gubitcima, prijavom za privredni kriminal i malverzacije, ili mozda neko novo uvlacenje da se sacuva sopstvena koza... E privrede i strateskih preduzeca i Muljatorske politike u FDS-u??!!, eto nema reizbora, neka ostane stari dir i upravni odbor. Ovo mi je nesto poznato...
Cim je zapelo niksic prekino...interesantno:-)
Stranacka masinerija sjedi u Fabrici Duhana Sarajevo i u Bosnalijeku. Slicno je sa BH telecomom, Elektroprivredom BiH, potom i u Selimovicevoj Sarajevskoj pivari. I onaj iz Robot Commerca je blizak sa politikom. Odavno je poznato da je Rudnik mrkog uglja Banovici, SDA-ov, tj radikalna Bakirova opcija. Dakle nema i nikada nece biti privatizacije ovih preduzeca. Mnogo je stranackog kadra uvaljeno, sa stelama. Npr rudnik mrkog uglja Kakanj, ima 3 puta vise zaposlenih nego sto ih na posao dolazi. Mnogi nikad na posao nisu dosli a dobijaju plate. To je javna tajna u Kaknju. Kako bi se ocuvao politicki poredak u ZDK moralo se pozetati za odredjenim rjesenjima, poput zaposljavanja prekobrojnog kadra radi glasova. Dobijes 800 KM plate, socijalno i penziono, ne radis nista a nisi na birou za zaposljavanje. Jedini zadatak ti je da glasas za onoga ko te je zaposlio. Lik u Kaknju donio SDP-u 10.000 glasova i njega i njegovu zenu zaposlili u drzavnu sluzbu u ZDK. Tako se to radi.
@Bosnoslav, ne pravim se lud ali stvarno ne kontam, znaci (lupam) tu je jedna stotina radnika, a ate izdaju za tri stotine radnika, u redu...ali ko njima potpise te cekove (odnosno platu) ko stavi potpis da se plate tako podijele? neko mora haveru....jer imati stotinu radnika
A placati tri stotine, za mene makar, nema smisla, a vjerujem da nisam jedini koji misli da je to sasvim besmisleno, ali hajde recimo da govoris istinu, zar bi bilo tesko kontaktirati gospodu u HR i upitati ko je odgovoran za to? Jer ta prica vise ne prolazi, ovaj dobija ovoliko, oni kradu ovoliko, neko je zaduzen za te stvari, ali koliko ja vidim u BIH se nikada ne zna ko kome placa?? pa postoje tragovi papira, tranzakcije, bankovni rekordi, ne mozete donijeti ogromnu sumu novca na banku a da ne prikazete kako ste stekli taj novac....izgleda u BIH moze i bez toga...svasta...
Razvaliće FDS k'o Bugari skupštinu. Na isti način kao i Bosnalijek. Sve se uništava zbog fotelja.
Počelo je..........
SDP prodaje fabriku Fabrici Duhana Rovinj, provizija je već legla na račun Zlatka Lagumdžije. Nemam ništa protiv da se rastjeraju sinovi guzonja uposleni preko štele u ovoj i sličnim državnim firmama.
Manite se sjednica, nego zaposlite kakvog kvalitetnog tehnologa da vam popravi AurA cigarete koje su bile među najboljim, a koje su trenutno i kvalitetom i dizajnom na rubu prihvatljivog. P. S Ko god da je re-dizajnirao pakovanje AurA cigareta ponjamke mu se u stau.
meni je bas recimo fino legao ovaj novi dizajn, a na auru sam presao poslije jedno 6-7 godina konzumiranja drine lajt dok je ne pokvarise. a da ne spominjem da je aura za ovaj rumunski marlboro koji nam uvoze pojam za cigaru.
@aura lajt druže nemoj se uvrijediti ali mislim da ti estetika i produkt design nisu jača strana. A što se tiče kvalitete rumunskog Marlbora i usporedbe sa sadašnjom AurA cigaretom iskreno da ti kažem ne valjaju ni jedne ni druge. Marlboro je bio sjajan do promjene njihove standardne kutije, a AurA je bila super dok nisu predstavili pilow pack.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)