Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nek je sa zapada pa i da je go.vno valja. Vama u Kalesiji ce u Lidlu prodavati jeftino jogurt i mlijeko iz Poljske pored vasih pasnjaka i livada i vi cete to kupovati.
Stavili sliku, izrezali covjeka. Bitno da je nacelnik u fokusu. J**o ove predstavnike investitora. Umjesto da smo ponosni sto su nasi ljudi na kljucnim pozicijama, a ne svabo. Da su predstavili te ljude. Neku pamet ove drzave, a ne samo starlete, seste Ramovic i ostalu ekipu. Valjda su ljudima barem imena dobro napisali. Nek se nesto desava
Opet trgovina imali gdje kakve proizvodnje na vidiku.
Da mogu njemacki penzioneri kupovati
Kalesija ima 33k stanovnika, prema finansijskoj informatičkoj agenciji kompanije su 2021. u toj općini prijavile 309 mil. KM prihoda što je poslovna produktivnost per capita 9.363 KM. Prema poreznoj BiH u februaru 2023. je ta općina fiskalizirala 33 mil. KM prometa - per capita 1.000 KM.
Koliko je privredno Kalesija dobra ili loša, najbolje je usporediti s općinom slične veličine poput općine Široki Brijeg.
Široki Brijeg ima 30k stanovnika i komanije koje su u 2021. prijavile 1,77 milijardi KM što je produktivnost per capita 59.100 KM. Široki je u februaru fiskalizirao 129 mil. KM prometa, per capita 4.300 KM. Kalesijo, morat će taj Lidl uprihodovati milijardu KM godišnje da bi vam promet per capita bio na nivou Širokog Brijega.
Umjesto proozvodnih pogona oni dovode strane kompanije da izvuku i ono malo para šta je ostalo.
u Kalesiji