Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Napredujemo...polako ali SKROZ polako :D
Nije vazno pobijediti, vazno je biti zadnji. Uglavnom fino se tempiralo za presijecanje trake u izbornoj kampanji. Opet ce Niksic i KARic otvarati slijepu autocestu. Ova ce za razliku od one u Hercegovini, zavrsiti u Savi.
Izbori idu a crveni kmeri iz sdp vec poceli predizbornu kampanju, prvo znamo da ta sredstva niste vi obezbjedli vec prethodna vlada, drugo, da i zavrsite cjeli koridor vi poslije ovih izbora zavrsavate na smetljistu, vi ste toliko ugrozili Bosnjake i BiH da cak ni keardzici mladic nisu tako uspjela da ugroze sigurnost BiH i Bosnjaka, kao vi izdajnicko-podanicki crveni kmeri iz sdp, sve patriote i borce za BiH ste istjerali iz te vase prosrpske partije.
Samo nek se radi...
Rade previse! Kilometar po kilometar grade jebeni autoput samo da bi mogli se vise puta fotografisati i da to objave u novinama. Sramota je reci da gradis 11km autoputa. A sve ove administrativne troskove placaju magarci kao i svaki put - tj. narod (svaki put kad sklopis ovakav ugovor moras platiti mnogo advokatima i mnogo troskova procesuiranja)..
Nema se para da se potpiše ugovor za čitav autoput. A da ne pominjem probleme oko eksproprijacije zemljišta to je druga priča. Kada se potpisuje ugovor od 61 milion KM administrativni troškovi, troškovi advokata i sl. su ništa. Crveni ce imati makar ispred čega da se slikaju u jedku predizborne kampanje, dok su bili zeleni autoput se nije smio ne pomenuti jer bi prva asocijacija bila slovenački SCT tj. zaobilaznica oko SA.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
ZA ONE KOJI NE ZNAJU, CRVENI KMERI VAS OPET LAZU, OVAJ KRATKI PUTIC OD 11 KILOMETARA CE ZAVRSITI U SAVI I BITI CE NEUPOTREBLJIV SVE DOK BIH I HRVATSKA NE NAPRAVE MOST PREKO SAVE. SAD DOLAZI ONAJ IKI PART, MOST PREKO SAVE PROJEKT JE ZAPOCET, ALI JE ZAPAO U CORSOKAK, JER SU NA BIH I HRVATSKA NA SUDU SA AUSTRIJSKIM STRABAGOM I TO CE TRAJATI GODINAMA. SVE DOK SE MOST NE NAPRAVI I NE SPOJI NA TU DIONICU O KOJOJ KMERI PRICAJU, SAMO CE SE NIKSIC I KARIC VOZITI PO NJEMU, POD USLOVOM DA NE ASFALTIRAJU SAMO DIO GDJE CE PRESIJECATI CRVENU TRAKU, KAO STO JE BIO SLUCAJ SA ONIM U HERCEGOVINI.
gdje ba Svilaj ??
U Savi.
10 Miliona po 1 kilometru, po ravnici gdje nema ni jedne kuće...svaka čast
Autoputem do BRAZILA... ...Festina Lente.
Tihicev Odzak ne bitan grad u vecim okvirima za BiH, ali gradovi glavnih politicara se mogu nadat da ce dobit autoput, ima nade i za nasu Gracanicu da nekako iskrive autoput onda, mi ipak imamo presjednika drzave Radmanovica, a da njegov grad nema autoput ne ide :p
Kuda li bi ti da ide autoput ... Mozda tunel do sarajeva da nedaj boze neko drugi ima koristi od autoputa.
Nisi svatio ono sto si procio u mom komentaru, pa si napisao glupost, al eto ustalom meni ne treba uopce taj autoput jer u Sarajevo idem jednom godisnje
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Hajd' , je da nekako s guza na guz naprave taj koridor...
Pa dobro ide im , ako nastave ovakvim tempom autoput bi mogao gotov biti taman kada se izumi leteci tanjuri pa tada i nece trebati osim za muzeja.
99% čitalaca i JAVNOST interesuje KADA će POČETI gradnja i ROK ZAVRŠETKA ovih 11 km. Obiman tekst sa dosta nepotrebnih i nevažnih stvari i obečanja a krucijalne KADA i do KADA nedostaje? Jeste da je copy/paste sa stranice JP autoceste ali i jeste kritika njihovoj informativnoj službi!
moze li mi neko rec koliko je trenutno autoputa izgradjeno i za koliko godina ce bit izgradjen autoput ?
Trenutno je izgradjeno 38 kilometara, kao i 2010 godine, a autocesta ce biti izgradjena za 2, ali desetljeca, mislim autocesta do Doboja, kad Zlaja, Damir i Ensad dobiju ponovo sansu od blesavog naroda da kradu.
Damir_SAR, ne provaljuj se kakvih crnih 55 km? Sta ce se izgraditi, tacnije sta novinari lazu po naradjenju kojekakvih Lagumdzija i inih, boli me ***, pika se kad se narod pocne vozati po njima. Sto se tice ZE-zaobilaznice, nije li jos Hare Silajdzic iskamcio od Kuvata kredit za tu zaobilaznicu, a ja zaboravio kad je Hare bio na vlasti. Sto se tice gradnje juzno ka Mostaru, samo 20 km s gradi, dok Bradina koja ce imati hrpu tunela, a izmedju ostalog i dva najduza tunela u bivsoj YU, od po sest kilometara, nije ni na vidiku da se pocne. Sta su kmeri uradili osim sto su se slikali po gradilistima koja su zelena banda (Silajdzic kredite priprema), otvorili ili pripremili? Nijedno, a i ono sto su nasljedili, ugovarali su visestruko vise cijene, tako da je bilo potrebno dodatno zaduzenje da se zavrse vec zapoceti projekti za koje su i krediti bili obezbijedjeni. Kmerska sramota i lopovluk.
bilo bi dobro kada bi se izgradila u datom roku, ali u nas sve kasni..
Ti si smijesan, pa o toj autocesti se pocelo pricati 1997 godine, da je bilo pametnih, vec bi bila barem 50% isplacena. Ovako tek predstoji kino, jer se najteza dionica prema Mostaru, ona preko Prenja jos ne misli ni graditi. A imati ce tunela kao u prici, od toga dva ce biti duza od sest kilometara, sto znaci, dvije cijevi po sest kilometara, dva tunela, ukupno samo na ta dva tunela treba probiti 24 kilometra tunela. Brat bratu, kad bi ih ovi jalovci, bili oni crveni kmeri ili zeleni minderasi, zavrsiti ce je 2137 godine.
Najljepša vijest danas, drago mi isto k'o da mi u avliji grade... Naprijed Bosanska Posavino, naprijed BiH, za 5-6 godina ćemo (ponovo) biti zemlja lijepa k'o slika, a čemu će i novi autoput umnogome dati doprinos
HOĆE, BIĆE LJEPŠA OD NJEMAČKE.
Novi autoput su dvije paralelne linije (5c i Banja Luka - Split, nemam pojma gdje je logika u ovome) koje ce sluziti samo za prevoz Hrvata i hrvatskih turista iz jednog kraja Hrvatske teritorije u drugi. To nije lose, to je odlicno za nas jer cemo dobiti i mi mnogo vise ljudi (pa taman da samo prodju kroz nas teritorij morat ce stati na benzinskoj i potrositi koju markicu). Ali sto bi bilo bolje, je izgraditi jednu liniju autoputa s istoka na zapad. Poveati Zagreb sa Sarajevom sa Beogradom...
I ČIME DA SE JA VOZIM AUTOCESTOM? BICIKLOM?
Drzava treba da mu omoguci da on moze kupit auto...otvarajuci radna mjest a ne polupijanim skakanjem po Zilini ...
Damir.SAR Je li njemacke vlasti Nijemcima kupuju auto ? Ne, ne kupuju. Njemacka vlada obezbijedi dobar posao svom gradjaninu, i onda on ode i izabere sam sebi auto koje mu se svidja.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Izgradnjom autoputa se odma stvaraju nova radna mjesta tj. mogucnost za zaradu. Ko kaze sad da nema posla ??
Mnogo dobra vijest, nadam se da će se nastaviti ovim tempom
Nadam se da si bio ironican. Taj "tempo" traje od 1997 godine. Sad smo u 2013 godine ili 16 godina poslije, a jos nisu ni zapocete sa gradnjom najteze dionice.
Mozda kad tebe izaberemo mjesto zlatka uvest ces neku vremensku masinu kojom ces povratiti izgubljene SDA godine