Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SDP prodao!
Lupiš glupost i ostaneš živ. Agencija za privatizaciju je kantonalna i kadrovi u njoj su bili iz SDA i Stranke za BiH. Cilj im je bio da privatizuju sva preduzeća u Tuzli jer je rukovodstvo iz Tuzle bilo iz SDP-a. Da bi davao komentare uzmi malo i pregledaj podatke iz tog doba i znaćeš ko je o čemu odlučivao. Ovako se vidi da si ovdje po zadatku.
Nije uredu da se privatizira sve nesto bi trebalo da ostane u vlasnistvu drzave (npr. vodovod), isto tako postoje odredjene stvari koje ne bi trebale biti u vlasnistvu drzave: ovjde nije spomenuta direkcija za izgradnju tk koja je drzavna i koju je upropastila opcina i nac. jasmin zato sto je postavio nesposobne ljude, jer gdje je u kapitalistickoj zemlji u vlasnistvu drzave građevinsko preduzece. Znaci iz ovog se moze zakljuciti da je i opcina jednim dijelom kriva-u konkretnom slucaju za direkciju. Medjutim moramo priznati da je i bilo primjera dobre privatizacije npr. GIPS-a jer uzmimamo samo GRAS koji i sami znamo nije profitabilan, veliki gubitas, a GIPS je profitabilno preduzece, ide koliko toliko sa modernim trendovima. Sve sto je nezakonito treba kazniti, ali da se na sve isto primjenjuje, zato i gos. Jasmin treba da snosi odgovornost za propast Direkcije a ne da bude priveligovan. Takodjer u svakom momentu treba biti oprezan i racionalan jer tesko je ispraviti krivu drinu.
Dobro je Hvala Bogu počeli su radit pa sta god samo nek taj rad bude u korist naroda, ali tko ce znat možda Bego Gutić stvarno donese neko dobro TK, pa se pocne zivjet konacno dobro, kako ovaj jadni i napaceni narod zasluzuje
Halo, kakav Bego Gutić ima veze sa ovim gore, jesi li uopće čitao tekst?
gonsales@ jesam pročitao sam, i sta hoces, hoces Begu Gutića? ahahhahahhahahhaggagagag :p
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Te su firme u jednu ruku vec odavno privatizirane