Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaki novi projekat koji ce donjeti neko novo radno mijesto nas moze samo radovati. ovo zaduzenje ce ova HE vratiti kroz svoj rad.
Kada se dizu krediti da bi se otvorila nova radna mjesta i nesto sto samo moze platiti svoj dug onda je to za svaku pohvalu, a posebno sto novim hidroelektranama mozemo proizvoditi dodatnu struju koju mozemo izvoziti i tako puniti budzete...
svaka čast obojici na komentarima...konaćno neko ekonomski razmislja
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Svaki oblik unapredjenja energetskog sektora i u tom smislu otvaranja novih radnih mjesta treba podrzati cak i ako se radi o projektu koji se finansira iz kreditnih izvora. Zapravo sve vece zemlje rade na tom principu jer se kroz povrat poreza od izvodjaca radova dobar dio duga vrati
sta cemo sa MMF-om gdje nas SDP i SDA svakih 2 mjeseca zaduze po 300 miliona KM kako bi samo placali administraciju Federacije???
Puna podrška samo naprijed gdje GOD se može napraviti he treba je praviti bez čekanja bolje to nego trošiti novac u nepotrebne svrhe
Ispravan potez davno je trebalo izgraditi he Iskoristiti sve riječne kapacitete za izgradnju he treba sagledati šta rade drugi i učiti od njih Naprimjer svicarska je na rijeci Ari izgradila veći broj he za svoje potrebe i izvore energije
svaka čast radujeme ovakve vijesti.treba da svi koristimo struju i za grijanje .što više vozova za prevoz ,povezati svako selo grad .i poslije napraviti fabriku elektronske opreme i električnog alata.
malo gledam statistiku, deset puta je manja od Rame, ali opet elhamdullilah, neka struje, i to u zenici, i to iz hidrocentrale!
daj, daj, daj da se krade, jer kad izbori prodju, krasti ce neko drugi
Kad se nista ne gradi: sto se ne gradi ????????? Kad se pravi: sto se dizu krediti ?????? Je*** li vam majku zaostalu, napacenu, glupu i neskolovanu!!! Nije BiH dzaba zadnja u Europi!!!
Svaka cast EP BiH!!! A gdje su silne planirane HE u Republici Sumskoj??? Lol
Joj lafine,krenuli se zaduzivati da sebe ugrade jbs hidroelektrane.
Jako mi je drago sto se radi na novim projektima. Samim tim idu i nova radna mjesta... Super!
Ima li šta da se može uraditi bez milionskih kredita?! Pa kao da su Vlada FBiH i Elektroprivreda granap ili zelenara pa da moraju dizati kredite, valjda imaju kakvu sumu koju mogu investirati?! Zašto zadužujete generacije koje dolaze?!
Ne zaduzuju nikoga! Ta elektrana ce sama sebe otplatiti!
eh ehto "mora" raji iz srednje Bosne...mashala :-)
morel hidroelektrana i na miljackoj
Kme,kmeeeee,kmeeee hocemo farbike da nam neko napravi a ako moze i da radi umjesto nas kmeeee,kmeeeeeee gladni smo kmeeeeeee,kmeeeeeeee POMOZITE,DONIRAJTE NAM mi smo CRVENI KMERI i volimo komunizam i necemo dzamije kmeeeeeee
Daleko si ti od nekog trolanja ... Uci od kiksera
Ne mogu, a da ne primjetim salvu pozitivnih komentara na racun vlade, premijera I elektroprivrede. Kako nekome moze biti super vijest to da se neko zaduzio 30 miliona eura, a Boga pitaj kolika je kamata na taj kredit I koliko cemo ga vracati.... Kako to da EPBiH ne moze Iz svoje dobiti nista da gradi vec se stalno iznova zaduzuje. Sram vas bilo!
nepismenost i neobrazovanost
@denijelmo Vidi se da si neskolovan/-a i nenacitan/-a! Svaki drugi komentar je suvisan, jer EP BiH taj kredit vraca prodajom struje! Drazava je samo GARANT jer je firma drzavna. Kredit vraca EP BiH iz svojih prihoda!!!
E sad još uvedite i akcize za gradnju hidrocentrale, kao što hoćete i za gradnju autoputa, i pored kredita, i pored putarine.