Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ali se zato kod nas najvise Krade
zato je kod nas najvise nepismenih
Šta ćeš štediti kada najmanje 80% građana živi po modelu "iz ruke u usta" i jedva spaja kraj s krajem. Kako uštediti kada mnogi po deset dana prije novih mjesečnih primanja, ako su sretni da ih imaju, ostanu bez marke u novčaniku?
svaki dan se popiju po 2-3 kafe (2-3km minimalno), ispuši kutija cigara(3km minimalno) = 5-6 km bespotrebnih troškova = 2000 godišnje :D i opet se nemože uštediti ? :P
Ima i takvih, ne sumnjam. Ali evo ja recimo dok nisam radio, nisam išao po kafama - ne idem ni sad nešto puno, smatram isjeđavanje satima gubitkom vremena - ne pušim; žali Bože para za to, piva ukoliko kad. Nisam imao za te stvari, smatrao sam da je bolje na nešto opipljivo potrošiti, ali bez obzira koliko štedio, događalo se da kraj mjeseca dočekam bez marke, jer je valjalo od 450 KM preživjeti mjesec. Sad kad imam pristojan posao i pristojnu plaću, štednja je u vidu životnog osiguranja (penziju sigurno zaraditi neću) i po pedeset maraka svaki mjesec u banku, na oročenu štednju. Moguće je tako samo zbog dvije plaće u kući, jedna koja je srećom iznad prosjeka. Iskreno, mogao bih i više uštediti da ne moram plaćati tuđe kredite. E sad ti uzmi nekoga ko živi na minimalcu i reci mu da štedi, ako domaćinstvo sa dvije plaće jedva nešto uštedi. A što se tiče određenog segmenta omladine, ipak to nije generalna slika mladih, treba reći, koji se ubi hodajući po kafama i ja se pitam odakle.
ne znam sta bih ustedio
Hrvati toliko stede, a samo kukaju svaki dan sve vise. Treba stediti, ali tolika opsjednutost i bojazan sto ce biti za 30 godina, da nece imati sto jesti, briga o mirovini i opjednutost mterijalnim i stvarima na koje ne mozes utjecati nije dobra. Prokleti pesimizam se uvukao u svaku drugu hrvatsku kucu i svi neovisno koliko imali ponavljaju jedno te isto, znam lika ima dobru mirovinu, a stalno kuka kako nece imati za kruh i sl. Ne treba se toliko zamarati buducnosti.
http://PaySpirit.com/?id=Ermaaa
Kako ba, neki su za malo para kupili "stan po zakonu", a neki su sa 360 KM plate stekli imovinu u vrijednosti preko 6 miliona KM. U BiH se itekako stedi, to potvrdjuju upravo ovi podaci.
ostalo je još na kruhu da štedimo,a kažu neće da štede
sta ces kad su kladionice pune, svako jutro po 5-6 listica po najmanje 5 km.... uz to kutija-dvije cigara na dan, o alkoholu da ne pricam- pogotovo za praznike... a kad dodje ljeto, tu su jos i gorivo za qrcenje po gradu sa autom i motorima pun MUP zahtjeva za pasos, ljetovanja, zimovanja, party... nema se za hljeba???? ne serite onda se ima para
čuj štedi nemaju ljudi hljeba jesti
jos kad bi imali sta stediti..
kod nas se trosi na sve strane od tudjih para
štedi se kad se ima, uhrvatskoj štednja građana permanentno raste svake godine, a cvili se i kuka, kao da nitko za kruh nema....
a sta da stedimo????????????????????????'
A kako kad nema?
Od čega da se uštedi?
hehehe glupi gojimi stavite sve svoje novcanice meni u banku ja cu da ih cuvam
Odakle stediti? iz guzice vaditi lovu ? Valjalo bi iz guzice politicara to je sigurno !