Komentari (156)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Okanite se facebook-a i fino pocnite kupovati domace prozivode jebla vas profilna slika.
Samo ko skonta sta je domace nek objasni.U DM plata 1200 trgovcu prijavljena trgovcu kod Amka 350 ali ne prijavljena. U DM sve mirise u Bingo kad udjes kao da si u Kineskoj radnju usao.
ovo je tolika nebuloza da mi se prosto gadi slogan kupujmo domaće visockoj suhovini,milkosovom kefiru,travnickom i livanjskom siru ,ioletinom papiru i drugim jeftinim i kvalitetnim proizvodima ne treba ovaj marketing.i naravno da cui ih kupovati proizvodi koji nemaju kvalitet su osudjeni na propast.šta trebam kupovati domace smece i placat ga duplo vise?
Nije istina da je domače skuplje idemo redom: Piletina Ovako, Madi, Pilkom, uredno jeftinija od Vindije i Perutnine Ptuj Mesne prerađevine sve redom jeftinije od pika, gavrilovića, perutnine, itd. Mliječni proizvodi svi jeftiniji od dukata, alpskog, itd. Keksovi svi redom jeftiniji...kada kažete domaće nije jeftino onda konkretizujte. Nemojte brkati politiku pojedinih trgovačkih lanaca, npr KONZUM koji nabija marzu domacim proizvodima i preko 50% dok hrvatske gura ispod svih mogucih cijena jer je ista grupacija obezbijedila uredan poticaj za svoje proizvode. Ovdje je problem što su naši mudolizni političari prodali sve pa tako i ovo tržište koje je na vjetrometini pa može kako ko hoce da formira cijene. Kupi u hrvatskoj ovako, milkos, fds, vispak, klas, itd...hoces cundurehana, zato ovdje su ovdje bolje pozicionirani nego domaci, a mi glupavi bosanci i hercegovci punimo im budjete...bas ce nasi penzioneri od njhovih uplata dobiti penzije.
najdrazi su mi dislajkovi ovih konzumovaca, cetnika, ustasa, mrzitelja bosne i hercegovine :) steta sto ne mozete konkretno odgovoriti...ISTINA!!!
evo letim.
Zao mi je, ali je moja profilna slika na FB u tom periodu bijela traka.
Mogu li ja stavit zastavu Armije Republike Bosne i Hercegovine, da budem uhapšen Bajo moj :D
https://goo.gl/bhm2Sq
Domaći proizvod :P
Uskoro ce i biti Konzum domaci, nasi vjeruju u sve. Misle da je Jana nasa voda i thommy mayo. Kamilica iz Srbije ili Hrvacke je jeftinija jer je neki shemso dobio dobar mito da se uveze bez poreza
Domaćim kompanijama smatram samo one: - koji imaju ba domenu, a ne net, org, com, rs i sl - na čijim proizvodima piše made in BiH, a ne made in manji entitet - koje uplaćuju redovno plate i sve doprinose za radnike - koji izdaju pdv račune - koje izmiruju sve obaveze prema državi - koje sav repromaterijal i usluge naručuju od firmi u BiH... ovih firmi i njihovih proizvoda skoro nema u BiH. Npr. jedna Violeta kao jedan od jačih brendova na sajtu ima HR, ENG i DE jezik, Bosanskog jezika nema. Ali je lijepo postaviti logo BH Superbrands.
Super ideja , ja ću staviti logotip Bosnalijeka!
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/21506/na_drini_granica_zasto_su_bosanski_proizvodi_nepozeljni_u_srbiji.html
Ope marketinški trik Lijanovića
nece mi niko govoriti sta cu ja kupovat svojim parama, kupim sta mi se svidi i pri tom uopste ne gledam jel domace ili nije, a sve te dodatne pare idu u dzepove gazdi i politicara, povecajte platu radnicima pa vas mozda i podrzim
Ima zanimljivih komentara, tendencioznih, glupih, najviše netačnih. Pod jedan bez obzira čije proizvode kupujete punite budzet jer se na sve proizvode plaća PDV, u toj varijanti bolje kupovati domaće. Nije istina da su ino proizvodi bolji, da u nekim kategorijama, tipa praškasti proizvodi, nemamo žvake, nemamo hranu za bebe, nemamo super kvalitetan deterdžent, ali imamo kvalitetan, nemamo pastu za zube, nema dosta toga, ali mliječni proizvodi i mesne prerađevine, piletina, brašno, ulje, voda, su odlično ili bolje rečeno mogu se probrati i tekako dobri domaći proizvođači. Ukoliko želite bolje uslove u našim prodavnicama tipa higijena, usluga, ljubaznost, vrijeme je da ih se počne kontaktirati, siguran sam da se to može popraviti. Nije konzum ništa bolji u toj kategoriji od binga ili osim što je skuplji i što forsira hrvatske. Amku treba dorade, Hoše najpozitivnije iznenađenje na tom polju, Penny za novog igrača u segmentu prehrane može konzumu držati predavanje o pozicioniranju, itd...
Mislim da je cak SRS veci prijatelj Bosne nego BH Telecom. Nego da dignu LTE, oni kupu poluvnu 3G opremu od Telekom, tako da bi vise u dzep stavili. Iz Njemacke da nazovem Kinu, Japan, Nigeriju, Brazil ili bilo koju drzavu osim Kim Jong Unga manje bi me kostalo nego da nazovem BIH. Hayat trazi 8,90€ mjesecno da bi mogao gledat i to nemaju ni HD, za HRT 1, 2 ili 3, plus RTL i flatrate za hrvatsku da zovem bi trebao placat 3,80€. BHT ne ide na ESC, slika kao 1992 a reklama na tekmu cak kad je korner.... Dzumhur igra a RTRS prenosi... kao da zivim u Africi kad pricam o BIH. Pakistanci gdje je plata 0,50€ imaju sve bolje nego mi u Evropi. Kupuj nasi... aha.. cim se obogati dere te kao Adolf
ko je domaci a ko j eljez
Veći porez za uvozne proizvode,a manji za domaće