Privreda
0

Mostarskoj taxi službi Moj Taxi uručeno deset Toyota vozila

Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Prvoj organiziranoj taxi službi u Mostaru Moj Taxi jučer su svečano uručena Toyota vozila. Direktoru kompanije Božidaru Cicmilu ključeve deset Aurisa, zajedno s predstavnicima Toyote BH, uručio je Hideo Yamazaki, ambasador Japana u BiH.

"Pozdravljam odluku kompanije Moj Taxi da kupi 10 Aurisa, koji će se koristiti kao taxi vozila u Mostaru. Ovo je druga taxi kompanija u Bosni i Hercegovini koja je odabrala Toyotu, svjetskog proizvođača vozila broj jedan, koji je svoju reputaciju stekao neumornim radom na kvalitetu svojih proizvoda i osiguravajući klijentima pouzdanost koja im je potrebna", izjavio je ambasador Yamazaki.

Direktor Toyote BH Damir Višošević se zahvalio kompaniji Moj Taxi na izboru Toyote i Aurisa kao jednog od modela, te dodao: "Pored Toyotine dokazane pouzdanosti u segmentu 4x4, sada smo pravi izbor i za dnevne operativne svrhe, kao što je slučaj sa taxi službama".

Cicmil je kazao da je jučerašnjim otvaranjem Poslovne jedinice Moj Taxi posao dobilo još 25 osoba, pored 30 ranije zaposlenih.

"Mi svoj posao želimo obavljati kako je najbolje moguće i svojim korisnicima pružiti vrhunsku uslugu, stoga je naš izbor bio nedvojben - Toyota, zbog provjerene vrhunske kvalitete i ekološkog segmenta koji je vrlo važan građanima Mostara", izjavio je Cicmil.

Također, Toyota je za prisutne predstavnike medija organizirala i posjetu Vinogradima Nuić u Ljubuškom. Gosti su imali priliku probati vrhunska domaća vina te se uz druženje upoznati o procesu njihovog pravljenja. Ova vinarija je jedina iz Bosne i Hercegovine koja je ostvarila poslovnu saradnju s Japanom, izvozom svojih proizvoda.