Privreda
44

Mlijekoprodukt donira 3,5 tone mlijeka i mliječnih proizvoda

SRNA
Doniranjem mlijeka i mliječnih proizvoda humanitarnim organizacijama širom BiH, Mlijekoprodukt iz Bosanske Dubice obilježava 1. juni - Svjetski dan mlijeka.

Ukupno oko 3,5 tona mlijeka i mliječnih proizvoda će do sutra biti dostavljeno Crvenom krstu u Bosanskoj Dubici, Bosanskoj Gradišci, Prijedoru, Novom Gradu, Kostajnici, štabovima za vanredne situacije u Doboju i Bosanskom Šamcu, Dječijem domu "Duga" u Kulen Vakufu kod Bihaća, zatim Centru za djecu sa višestrukim smetnjama "Koraci nade" u Tuzli, Narodnoj kuhinji Stari Grad u Sarajevu i javnoj kuhinji "Merhameta" u Bosanskoj Dubici.

"Mlijekoprodukt tradicionalno obilježava Svjetski dan mlijeka u duhu humanosti i pružanja pomoći onima kojima je ona neophodna. Nažalost, štete nanesene poplavama koje su zadesile gotovo cijeli region, kao i sam Mlijekoprodukt, drastično su povećale broj ugroženih, ali nikoga ne smijemo zaboraviti", navedeno je u saopštenju.

Iz Mlijekoprodukta navode da im je cilj da pomognu stanovništvu ugroženom u poplavama, što i čine, ali pomažu i socijalno ugroženim kategorijama, kako za vrijeme poplava, tako i prije ovih teških događaja.