Komentari (99)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zabranit rad nedeljom. Porodicu stavit na prvo mjesta ispred novca.
Tako je svugdje u svijetu samo u BiH naopako.
Zabraniti rad nedjeljom, smanjiti plate uhljebima na neki normalan nivo, smanjiti poreze da se rastereti privreda i povecati satnicu obicnom radniku...moglo bi kad bi postojali sindikati normalni, ovako...robuj i dobro je, neka ne puca
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Me nema šta tužiti. Radnik se MORA odmoriti barem jedan u sedmici. To trgovci većinom zloupotrebljavaju tako što radnik radi prekovremeno, obično "satak" i tako se u sedmici nakupi jedno 6-8 sati, skoro jedan radni dan i to neplaćeno, pa mu onda kao "da "slobodnu" nedjelju, a već je naradio.
Država je ta koja donosi zakone u korist građana, a ne pojedinaca. A ti gazda, nađi načina. Šta nas boli krc što ne možeš finansirati jahtu, 6 apartmana, 3 ljubavnice, 2 bivše i jednu trenutnu ženu i 3-4 djece koji se "školuju" u svjetskim školama ili se "pronalaze" putujući po svijetu.
Ako je PETAK neradni dan za vjernike islamskog ucenja te ne radi nista u Federaciji, onda i nedelja treba za ove krscane/hriscane da bude slobodna...nema ovdje ni S od sekularizma...ovo je sve kapitalisticko-klerofasisticka vladavina.
..., ali može Federacija! 🤑🤑🤑
Kako to misliš ne mogu i zbog čega??? Pa kako vikend slobodan mozes imati ti i slični tebi. Vi eto ne morate da radite, a ostali moraju. I oni koji rade u trgovinama imaju dušu da odmaraju makar tu nedelju. To se ne moze kupiti za taj jedan dan hljeb i slicno.
Mozete zabranit pusenje ko u EU, baviti se nargilama, zatamljenim staklima i sl glupostima... A ne mozete zabraniti rad nedjeljom koje je odavno zabranjeno u EU...
To seljačino, sto bi ikad iko odmarao
Zato ova politička bagra i radi sve da zemlja stagnira. Da hoćemo ući u EU, pa da čujem tog ministra koji bi rekao da opština ne može odlučivati o radu nedeljom, pa da mu zabrane funkcije doživotno u roku odmah. Ako ne mogu opštine odlučivati, koja je to instanca koja je uvela ovu praksu, kršeći tako prava radnika i koja ne postoji u Eu. Tj. postoji, ali je dnevnica radniku oliko uvećana, da ni jedna prodavnica, osim turskih i arapskih ne radi nedjeljom.
Nema se ovde vise niko nizasta zalagati i boriti, pogotovo mladi. Zašto čekati još 30 godina da se sistem uredi (malo morgen) ako možemo ići tamo gdje je sistem već uređen i stoji iza radnika.
Potpuni bojkot odlaska u prodavnice nedjeljom! To je dan kada nažalost potražnja najveća i dok je tako zabrana rada nedjeljom se neće desiti obzirom da je ovo neoliberalno društvo (nažalost) i da u doglednom periodu neće to prestati biti.
Svaku drugu zabraniti , bolje je !!!
jedino rješenje za nedelju je smanjivanje radnog vremena sa 8 na 6 sati od 9 do 3 sati i da se tim vremenom,građani svi imaju pravo otići kupiti namirnice sa posla i bez straha od otkaza,tim se misli da ako poslodavac pokuša da otpusti ga,da mu se uruči kazna da ga mora vratiti na posao ili da ide poslodavac u zatvor na jedno 5-10 godina.
U kapitalizmu , najbolja stvar što se može desit radniku je otkaz.Gdje se lako dobija otkaz , tu se lako i nadje novi , bolji posao.Socijalizam je zlo i učmalost.Trošenje tudjih para.
Bolje rob nego protest.
Kapitalizam je ludački i prijeteći otkazom sistem u kojem svaka sekunda nerada se može karakterisati kao gubitak, zato je najbolje uvesti obavezan rad svake osobe od 18. do 88. godine bez prestanka non-stop svake sekunde samo rad, tek će tako kapital-mafija biti bar malo zadovoljna
Dan u sedmici slobodan(nekad te zakaci pon, uto, sri, cet, pet, sub, ned) , a rad nedeljom, i drugim ne radnim danima dupla satnica.
Rad nedjeljom je bio zabranjen samo u titino vrijeme!
Ovi što su protiv rada nedeljom su UZP ovci, uvijek sam govorio da je to interes ili stav crkve sa papom na čelu.Ne možemo svi nedeljom u crkvu.Onda i petak neradni dan.U svakom slucaju protuustavno je i to nikada nece zaživjeti na ovim prostorima..