Sarađivali u Turskoj
0

Ataman pred finale ima samo jednu želju: Nadam se da mi se Musa sutra neće osvetiti

E. K.
Ergin Ataman (Foto: Screenshot)
Ergin Ataman (Foto: Screenshot)
Turski košarkaški stručnjak Ergin Ataman je na press konferenciji pred finale Eurolige između njegovog Panathinaikosa i Real Madrida govorio o Džananu Musi.

Upravo je Ataman doveo bosanskohercegovačkog reprezentativca u Tursku nakon odlaska iz NBA lige, no Musa se nije baš najbolje snašao te je otišao u Breogan.

Nakon fenomenalne sezone u Breoganu, uslijedio je transfer u slavni Real Madrid, a Ataman je priznao da je pogriješio što mu nije dao priliku za igru.

"Prve godine nakon dolaska iz NBA lige je bio u Anadolu Efesu, nažalost nisam mu dao dovoljno prostora za igru i pogriješio sam. Loše za mene i za bivši klub je što je otišao u Španiju i sada je jedan od najboljih igrača Real Madrida", rekao je Ataman te dodao:

"Nadam se da mi se sutra neće osvetiti što mu nisam posvetio toliko vremena u redovima Anadolu Efesa", dodao je turski stručnjak na što mu je Musa odgovorio.

"Vidjet ćemo još sutra", odgovorio je naš košarkaš kroz šalu.

Sam Musa je pohvalno govorio o turskom košarkaškom stručnjaku koji je prethodnog ljeta stigao u Panathinaikos i odmah ga odveo do finala Eurolige.

"Bilo mi je teško doći iz NBA lige i igrati za Anadolu Efes i jednog takvog trenera poput Ergina Atamana, bilo je izazovno, ali sam naučio mnogo. On je trener koji insistira na samopouzdanju igrača. Možda je Panathinaikos nova ekipa, ali igraju zaista odlično", rekao je Musa i zatim dodao:

"Došao sam u sred sezone i nisam mogao očekivati da igram toliko. Znate kakav je Ergin i kakav sam ja, razmijenili smo nekoliko riječi na treningu i van dvorane, ali se izuzetno poštujemo. Osvojili smo titulu te godine, to morate poštovati. Uradio je nevjerovatan posao. Naučio sam mnogo od Larkina i Micića koji su mi pomogli da dođem do ovoga gdje sam sada".

Utakmica Panathinaikos - Real Madrid se igra u nedjelju sa početkom u 20:00 sati uz direktan prijenos na Sportklubu.