Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koji je ovaj matematićar?
Pored ovoliko sunca i vjetrova,oni nama oduzimaju rijeke.Neka grade solarne elektrane i koriste energiju vjetra,a ne da nam uništavaju rijeke i prirodu.OVO TREBA POD HITNO SPRIJEĆITI,PA AKO TREBA I PROTESTIMA.
Pa sad ispade Mateljak pametniji od stručnjaka koji su radili studije. Jedini je gosp. Mateljak od svih njih vidio problem u projektu. ja stvarno ne znam šta bi mi bez njega. Iako nešto nisam za te brane zanimaju me i druga mišljenja a ne samo jedno. Što bi BiH i HR zaustavile razvoj i projekte od kojih lokalna zajednica može izvući korist zbog jednog mišljenja? Osim toga, tko hoće da se bavi poljoprivredom imaju branu i jezero pa neka zatraže sisteme za navodnjavanje kao uslov i eto ti riješenog problema suše. Do vrata mi je više ovih izvala tipa "ja brinem za ljude" a svake godine u slivu Neretve muku muče sa nedostatkom vode za poljoprivredu. Sve umrije od suše.
Sve brane preko 8 metara imaju katastrofalne posljedice po okolis. Sasvim jednostavno, i lako za provjeriti. Od unistenja flore i faune do magle, te u najgorem slucaju skoro promjene klimatskih uslova u okolini vjestackih jezera.
cijeli sliv neretve nema 30000 stanovnika, a ne da toliko zivi od poljoprivrede..
a krava nije poljoprivredno dobro ili psenica? ili hljeb koji jedes nije nastao od poljoprivrednog dobra??? il ti zivis od zraka?
30 000 stanovnika u cijelom slivu Neretve? To nisi pri sebi. Pokušaj pobrojati, ovako odoka, koliko ljudi živi u Konjicu, Jablanici, Mostaru, Čapljini, i na potezu Čapljina - Metković? Ideja je loša. Nije Mateljak jedini koji upozorava na posljedice. Upozoravaju manje-više svi informisani, osim onih koji će od energije dobivene novim hidrocentralama imati koristi.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)