Komentari (100)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovdje je drzava najveca maceha........vampir koji sisa krv dok ne presusi.......biti (posten) privatnik u BiH je ravno samoubistvu
Sretno BiH, kao zemlja si divna kao država si grozna! Ja ubrzo odoh dalje. Lijep pozdrav iz Krajine
@jamie15 traje duze od 20 godina, to je dugorocno :)
pokretnuti malu firmu običnom čovjeku je gotovo nemoguće. parafiskalni nameti, doprinosi... da je država pametna stavila bi da je pokretanje d.o.o. 1 KM i da se nikakvi doprinosi ne moraju plaćati dok se ne napravi 100k maraka prometa
Treba ih u potpunosti ukloniti, ne vidim zasto je opravdano kaznjavati nekoga ko je dovoljno uporan i sposoban bio da napravi toliko novca. Ako imamo porez, onda vlada ne bi trebala ni na jedan drugi nacin pare uzimati. Ovako niko blage veze nema za koliko nas kradu....
tajkuni su monopolizirali sve (i državu). država (se mora osloboditi od njih i) mora obezbjediti javne prostore u gradskim područjima na kojima poljoprivrednici mogu kad god hoće slobodno izlagati svoje proizvode, bez suvišnih placarina taksi kuraca palaca
Normalnim poslovanjem U BiH mozes samo na prosijackom stapu zavrsit,
Mali bh. proizvođači su krenuli sa nestajanjem ima 10 godina...Cim je politika dala olaksice velikanima tu je negdje i kraj bio malima.
Teska situvacija za firme jer sve su uzele stranke u svoje ruke carine i oni uvoze sta hoce iz Hrvacke i Srbije. Sto cenam drzava kod nezamo je graditi, cuvati svoje proizvode itd. sad se zove drustvo jedno lica d.o.o Mafija.
A niko neće da smanji cijene,ja u usa adidas tene kupim za 25$ zbog toga sto je ponuda veća od potraznje,kod nas će prije nešto baciti nego smanjiti cijene glupani.
nemaš ti pojma kako biznis ide. u USA ta trgovina kupi te modele za 15$ po komadu jer kupi milion patika. dok mala radnja u bosni kupi 1000 patika za 25$ po komadu.. i kako sad on tebi da proda za 25$ ?
Uvedite kucnu dostavu, eto ideje kako da se borite protiv velilih trznih centara
A što idu sa previsokim cijenama? Obični kriška sir zacijenili 10 - 12 maraka? Ne vidim nikakve jagme ni napora da se osvoji tržište, ni cijenom, ni kvalitetom. Jer to je tako, nikome pare "na noge" ne dolaze. Mora se ponuditi najbolje i zaslužiti povjerenje kupaca.
Ni to se u BH ne mora jer je vlada unistila mogunosti takmicenja izmedju domacim i stranim proizvodjacima, i samim tim su sve potrosace osudili na zivot sa gorom kvalitetom po visoj cijeni........
hebo vas CEFTA... ukinite je, sve pare odose i mi u deficitu sa svima
nisu politicari toliko pametni.
@kraftwerk haj ne kaki, kakve cijene kad ih i nema?! unisteni od strane "vasih"
Kad si mali u društvu velikih igrača, tada se mali trebaju ujediniti. Sastanite se, formirajte jednu firmu i pravite konkurenciju. Kapitalizam i akvizicije nemaju milosti prema malim i slabim.
Svu prednost koji velike firme imaju nad manjim su tu kao rezultat vlade, ne kapitalizma. Velike firme imaju dovoljno prometa da im cijena pratcenja silnih regulacija ne igra veliku ulogu, male firme te iste regulacije natjeraju da dignu cijene proizvoda, sto vodi do pada. Da ne postoje silni suvisni zakoni, onaj ko ponudi najbolje potrosacima bi bio onaj ko uspje..... Bile to male ili velike firme.
nema malog privrednika koji prijavljuje sav promet...takvi ne postoje. Ali ne spadaju svi u jedan kos, razlike postoje. postoji oni koji ubijaju paru i nedaju drzavi ni feninga poreza i doprinosa jer je njima uvijek malo, a drugi neplacaju jer nemogu da zarade dovoljno. a posto neplacaju, drzava ih gleda istim ocima..
vec su nestali, to je sad ono malo prezivjelih.
@Bosniaknesto E yebo te bingo da te yebo. Bingo je ogledalo BiH. Jednom rjecju, ruglo.
Ma otimaju gdje stignu. Izgleda da nam je svima da idemo u stranke i nek nam oni nadju hljeba.
Bingo je domaci trgovacki lanac: unistivac BH privrede. Radi BINGA i ostalih mi smo u biti kolonija. Jer bez prodajnih lanaca , nema ni domace proizvodnje. Oni imaju monopol i biraju strane proizvode i stavljaju na svoje police i time unistavaju domacu proizvodnju vec 20tak godina.