Sramotan komentar
278

Vlado Georgiev o Rezoluciji u Srebrenici: "Na ovoj šaradi su glasali klovnovi, pajaci i marionete"

I. S.
Foto: Instagram/vladogeorgiev
Foto: Instagram/vladogeorgiev
Pjevač Vlado Georgiev je na društvenim mrežama komentarisao Rezoluciju o Srebrenici te pokrenuo brojne reakcije.
"Molim vas da ne generalizujete: narode, države, religije i da ne širite mržnju na osnovu glasova je-ivjetara koji su po komandi glasali i zaronili u mulj... Danas su na ovoj šaradi glasali klovnovi, pajaci i marionete pa i takvo glasanje je pitova pobjeda, jer je 84 bilo 'za', 87 nisu (protiv + suzdržani). Poyy", napisao je na Twitteru.
Njegov tvit je privukao pažnju mnogih korisnika spomenute društvene mreže. Neki su se složili s njegovim mišljenjem, dok su ga drugi kritikovali zbog ovog sramotnog komentara.

"Klasika. Zapad pokušava da napravi haos na Balkanu. Barem nisu bacali bombe ovaj put. Zasad", ""Drž' se mikrofona, ništa ostalo ti ne ide", "Pomogli se Bogu i ispoštuj mrtve", neke su od reakcija.

Podsjećamo, Georgiev je 2016. godine komentarisao presudu ratnom zločincu Radovanu Karadžiću za genocid počinjen na teritoriji Bosne i Hercegovine.

"Ne bih prejudicirao, ali bih bio zadovoljan kad bih se Serž Bramercu ispišao po faci, onako", napisao je.

Podsjećamo, Generalna skupština Ujedinjenih nacija je jučer održala zasjedanje na kojem se raspravljalo o rezoluciji o genocidu u Srebrenici, koja je većinski usvojena.

Ovim činom je Generalna skupština Ujedinjenih nacija napravila historijsku odluku koja će prvenstveno biti od velikog značaja za sve porodice žrtava genocida u Srebrenici.