Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kupim apsolutno sve sto mogu kupiti made in BH a da je pribliznog, istog ili boljeg kvaliteta bez obzira RS ili FBIH. HR i Srb gledam da ne kupim apsolutno nista sto ne moram jer zivio sam u Hr i Srb nemas nase nista kupiti. Ne radi se o tome kojoj stranci pripadam SDA sigurno NE, oni bi rekli za mene da sam FGR. Radi se o svijesti, moramo kupovati domace radi opstanka nase ekonomije, laze ko kaze da Violeta ne valja, Dita, domace mljekare itd. Bingo posebna pohvala
Hocu ali kad se udostojite i postavite normalne cijene,a ne digli kao da je neki brend i kvalitet jbt.
Domaći proizvodi su jedino iz domaćinstva!
Samo se nadam da nije kasno
Domace neka bakir kupuje, ja za svoje pare kupujem kvalitet,a da placam smece po vecim cijenama kako bi domaci tajkuni kupovali vile, i stanove, da im radnici roguju, nema sanse
Kada drzava ne bude uvozila boga oca mozda budem i kupovao domace
Kupujem iskljucivo domace, ima izbora dovoljno da svako nadje sta mu pase. Ali, domaci proizvodjaci nisu lojalni prema vlastitom trzistu, nisu ni dovoljno zastupljeni i skupi su!
70% hrvatskih proizvoda kupuju Bošnjaci.Da Hrvati svoje proizvode prodaju samo na svojoj teritoriji davno bi odustali od ovog tržišta.Mi trebamo svoje trgovce kao prvo edukovati jer su oni koji nabavljaju tu istu robu i prodaju krajnjem kupcu!Ali stranci kupuju trgovce putem dodatnih pozicija,gratisa itd .To naši proizvođači jednostavno ne mogu izdržati...Radio sam za strance i znam kako to ide u maloprodaji..Podrška za domacu proizvodnju!
Otvoriti prodavnice, tržnice, samo sa našim proizvodima. Uključiti i male proizvođače, porodične firme. Meso, mliječni proizvodi, voće i povrće... Država neka ponudi prostor i da neku podršku. Kada bude nešto takvo na jednom mjestu, vidjet ćemo ima li interesa.
Bravo,steta samo sto ima dosta naroda koji je male pameti.Ne razumijem da raja kupuje vodu Jana a imamo svoje bolje,mesnati proizvodi,domace meso,sirevi.......ja od rata naovamo kupujem samo nase od pravih bosanaca.Narod se truje uvoznim smecem i turbofolkom.
ja gore pavlake od one Milkos nisam probao prah u tecnome stanju a Tops sam bajat jeo prije no što je Bahke na proizvodnu liniju stao...toliko o domaćem
Čak i da je jeftiniji strani proizvod, osim nevoljnika, ni to ne može biti izgovor, jer je ocigledno da velike kompanije radi obima produkcije i podmićivanja vlasti siromašnijih zemalja, uništavaju male ugl. porodične firme. Ključ rasta ekonomije Njemacke lezi u kvalitetnu malih porodicnih firmi, od kojih su mnoge postale veće.
sjećam se reklame u susjednoj nam državi Hrvatska... "Budimo kroativni kupujmo domaće"... međutim kad su ušli u EU morali su je prestati davati. kod nas kad vidiš ovakvu reklamu većina se šprda s njom, popljuje proizvode i ode u prodavnicu pa kupi upravo proizvode iz reklame Budimo kroativni.
Bravo bas je tako.
Našem narodu lakše metar u guzicu vec milimetar u glavu. Kad shvate da kupovinom domaćeg proizvoda ulažu u svoju bolju plaću, ulažu u svoju penziju, ulažu u svoju državu, daju radno mjesto svom sugrađanu, jačaju ekonomski svoju državu do tada će ulagati u tuđe države, plaće i penzije. Imamo mi i svojih brendova i proizvoda jako kvalitetnih ali nije inn kupiti mazu pored nutele koja se nalazi u top 10 svjetskih GMO proizvoda punog palminog (kancerogenog) ulja. Haj zdra'o!
Mozemo jacati ekonomiju kupovinom domacih proizvoda. Ali ne i jacati novcanu moc gazde te kompanije koji npr svaki kvartal kupi novo auto a radnici na minimalcu i rade po 12 sati. Isto tako ekonomija se ne jaca dizanjem cjena domaceg proizvoda neko obaranjem cjena istog da bi taj nas proizvod bio
konkurencija uvoznom i da bi krajnji kupac dobio proizvod koji je kvalitetan a ne odskace cjenom od uvoznog. Banalan primjer je cokoladni namaz Maza. ok jeste kvalitetan ali cjenom je skuplji od nutele. Nutela je svjetski brand i da bi se isti srusio sa nekog trzista, moras dooooobro da zapnes. Da je kvalitetniji od njega a jeftiniji. A onu bas suprotno. Jos je more slicnih primjera.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kako to da su domaci proizvodi u vise slucajeva skuplji nego uvezeni. Za neke hajde i ok je, ali za neke mi nije jasno kako moze mlijeko uvezeno biti jeftinije nego domace i tako milijon drugih osnovnih proizvoda. I zasto nase mlijeko isto kosta i kod nas i vani gdje ga izvoze, koja logika.
@Robot u Hrvatskoj je mlijeko Dukat skuplje vec kod nas... objasni tu logiku?
U eu seljak ima podrsku drzave,mljekari pogotovo.