Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bravo IRAN.
Tako je, nije samo Rusija ta koja ima plin.
Mudar potez Irana. Čak ne mislim da su nešto bitno uvrijedili Ruse sa ovim.
Trgovina, trgovina....Ja tebi plin, ti meni zažmuriš na auklearnu bombu, ja ti isporučim sunite u Siriji, ne dam više Iračanima ovo, ono....sve je dogovor.
A što je to toliko strašno da jedan Iran ima nuklearnu bombu kad Rusija ovako agresivna ima na hiljade istih? Samo propaganda zapada....
Tko reče da je strašno?
Sto ga Iran rusima shuknu :D jedino oni se protivili kada su ameri nesta srali :D
svi se bore da imaju monopol ali sami ne vole da im monopolisti diktiraju uslove i sve je to normalno. plina ima na puno lokacija ,a mnoge nisu ni u fazi eksploatacije kao one kod cipra itd. kako se svijet razvija potrebe su sve vece ,a zbog zagadjenja ce fosilna goriva biti sve manje pozeljna. sve u svu za ocekivati je da eu kao veliki potrosac poradi na nalazistima sa bliskog i srednjeg istoka,mediterana itd,a onda je stvar dogovora o cijeni.
A šta je plin, ako nije fosilno gorivo?
tehnicki da ali sam se seprtljavo izrazio:) manje zagadjuje od nafte i u tome je prednost,a jeftiniji je.
Nije mi jasno kako svi toliko ovise o Rusima, a jedna mala Hrvatska proizvodi za sebe 80% plina, kako to?
Tako što Hrvatska ima svoj plin a i potrebe jedne male Hrvatske su zanemarive spram veliki Evropskih giganata. Samo matematika, i uvijek matematika.
u hrvatskoj oko 1 milion ljudi koristi plin.....pa to je jedan kvart u berlinu :))))))....a tek elektrane na plin...staklenici i sto drugi stvari.....umjetna gnjojiv ase proizvode od plina.....sta bi bila eu poljoprivreda bez jeftinih umjetnih gnjojiva?
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Najbolje bi bilo kad bi Europa među EU našla alternativu, nije Iran siguran baš, ne vjeruj im ni kad darove nose...
što to znači ujaci?
Više nemaju onog luđaka na vlasti, ali svejedno zemlja koja prijeti ratom i bacanjem nukl. oružja nije baš vjerodostojna...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Tako je.. Trebaju nabavljati plin od Irana, a onda trebaju pokušati da odrede Irancima da li će imati nuklearnu bombu ili ne.. :)
Sigurno Njemacka nece cekati rusku milostinju ,uveliko ce raditi na alternativi ruskom Gasu a to su Libiski i ostali arapski proizvodjaci...!
aaahihihihihihihihii....znas kad ce ameri dozvoliti da se iran obogati.....nikad :))))))
a cije ce firme vrsit transport gasa,
Već jednom jesu pa ne vidim razlog da se ne uključe opet.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)