Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Drago mi je za Aidu i radnike koji su ponovo došli do posla.
radi se za minimalac. ali tako je u citavoj BiH. nazalost, tako je kako je. i onda opet, "samo nek se radi" ...
@stu den, da, da, takvo nam je stanje, nažalost. U ovakvom jadnom stanju, razmišlja se, ako već nema izbora, da je bolje išta, nego NIŠTA. Živjeti se mora. Zaboravio si da smo najsiromašniji u Evropi. :(
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Minimalna plata u FBiH je 406 KM + topli obrok, tako da nema šanske da se radi za 350 KM. Na kraju krajeva ljudi koji nisu radili rade, pa se mogu nadati i da će biti bolje nego što je sad. Ustvari već im je bolje nego juče, što znači da ne treba nikad posustati. Neko bi izgleda volio da ništa ne funkcioniše, pa da imaju o čemu kukati po vascijeli dan, samo zato jer im je to hrana za dušu.
Da ti imaš imalo pameti u glavi, ne bi donosio zaključke na prečac. Kakav SDA jezik?
poznajem osobe kojima se piše plata 450 a zatim moraju podić 100 km i vratit gazdi,inače lete s posla,tako da vidiš da ima šanse da se radi za manje od minimalca,kod nas se stalno priča o nezaposlenosti a ne o uslovima posla i plaćama nego se neko samo vodi kao da radi ili ne,a slažem se da je svaki napredak bolji nego stajati u mjestu,ali uvijek treba težiti boljem
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Osam stotina zena la la la la la
Plata 300 km radi se i subota i nedelja i bajram itd itd.
Znam ja babu od te Aide. Radili zajedno u Natronki prije rata.
moze se kad se hoce....sve se moze...........iako je sada plata mozda mala..........bice.........bice.....sam nek se radi i nek se ide naprijed........ovakve vijesti sto vise !!!
NECE NIKAD BITI VECA PRIVTNIK KAD NAMIRISE LOVU I KAD SE OBOGATI NEDA VECU PLATU ZATO SSTO GA PODERE ASINLUK I DAJE NJEMU SVE
@Torp3do e u tom slucaju treba da radi drzava i sindikat.......sve bi to moglo biti uredjeno da se hoce !
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Prave li opanke za našu gospodu u Ameriki?
samo Najke
drago mi je da rade i da su zadovoljni
Bravo Intral. Ovo je prvi korak. Drzava treba pomoci kroz razne poticaje da drugi korak bude povecanje plate. Samo polako...doci ce to sve.
SUPER,PRAVE OBUCU ZA IZVOZ,MILIONE SLOVENCI UZIMAJU A FUKARA JE PRAVI ZA 220 KM PLATE...SMRADOVI SLOVENACKI
Zato su im radnici robovi rade i vikendom za jebenih 350 km
220KM STARTNA PLATA ,SMRADOVI IZ SLOVENIJE DOSLI UNISTILI SU AIDU DA STRANCI MOGU VLADAT
Prije nisu radili nigdje. Hajmo onda sve fabrike pozatvarat gdje se radi za minimalac, pa ćeš vidjet kako će nam lijepo bit.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
respect