Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
paket mjera za poskupljenje ili?
1971. godine Nixon je ukinuo "zlatni standard" za dolar i dogovorio sa Saudijskom Arabijom da se nafta trguje u dolarima. Od 1971 pa do sad rasla je potražnja za naftom, a samim time i za američkim dolarom. Ako cijena ostane na ovome nivou a ne poveća se potražnja a i time proizvodnja nafte šta će se onda dogoditi s američkim dolarom? Hoće li ameri potpaljivanjem novih ratova na bliskom istoku pokušati povećati cijenu nafte ?
Historija ce nase vrijeme gledati kao naj tamniji trenutci ljudske egzistencije, kakvi Mongoli i Hitler, mi pokazujemo da smo svoju humnaost izgubili i da nas je materijalizam kupio... Fracking je poznata posljedica svih ovih projekata a buducnost nas ceka da nas proguta u zemlju, prirodne katastrofe su samo pocetak, da vidite sta smo mi sami sebi pripremili...
"tržište nafte kontrolisati novac, tehnologija i pravni propisi" opet ste donji, jer nemate niti jedno od toga. Rusi nisu sinonim za bogatstvo. Vadite plin i naftu General Electric pumpama. Rusija i Rusi su tipični Slaveni kojima je u genima korupcija i muljanje.
@Vaginohranitelj Molim, "hahahaha" nije argument.
Rusi su samo izromantizirani, ništa više...
jest jest ove skoro sve arapske zemlje zasluzuju da propadnu. cmarovi.
Klasicna glupa rusk faca
--- OPEC je mrtav, tržište nafte kontrolisat će finansije, tehnologija i propisi GULP. I oni koji kontrolišu finansije, tehnologiju i propise američke administracije ! JEVREJI !