Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zamislite princip javnih nabavki gdje se mora JAVNO tražiti najbolji ponuđač za recimo 100.000 KM. A ovdje se DIREKTNO daje posao od 300 miliona eura "nekakvoj" IFC (a to vrlo važna članica grupe Svjetske banke), narafno sve je to privatno. Naravno da ima gomila zainteresovanih tamo gdje je profit osiguran. A ovi će i graditi samo na isplativnim dionicama. Ovo ne samo da je OČITA pljačka u području gdje SDP najviše krade (min. kom. BiH, premijer FBiH, min. kom. FBiH, dir. Autocesta), već PRAVA rasprodaja države i kršenje svih zakona. http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/5372/kilometar_autoceste_u_bih_12_a_u_hrvatskoj_4_miliona_eura.html
upravu si ...
Aktuelna uprava Javnog preduzeća Autoceste Federacije BiH, koju predvode direktor Ensad Karić i pomoćnik direktora Mirsad Nikšić, posljednje dvije godine ponašala se poput pijanih milionera - potrošila je sav naslijeđeni novac obezbijeđen za izgradnju četiri dionice autoceste 5C u iznosu od oko 980 miliona KM i, povrh toga, kreirala je dodatne finansijske obaveza bez pokrića u iznosu od 400 miliona KM!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bar se gradi Vc. Neki izgrade 1 km za 1 godinu
e lijepo je neko napisao: "lagumdjija i sdp bi i mater svoju prodali, a kamoli koncesiju na Vc" i eto nakon Hadžića kome je Stranka ispred Države vidimo na primjeru i ove sdp-ovke da je tako, nije važno što se krade i rasprodaje - pa eto kažu samo nek' se gradi.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/6051/koridor_vc_skupo_sporo_neodrzivo.html FEDA je ugovorila i većim dijelom izvela radove na dionici dugoj 25,9 kilometara za 169,5 miliona eura. Autoceste FBiH (SDP) su ugovorile i radovi se izvode na 29,6 kilometara za 454,2 miliona eura. Drugim riječima, razlika u kilometraži od 3,7 kilometara plaćena je 285,3 miliona eura!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ovo je uvodjenje na mala vrata stranaca u vlasnistvo nad koridorom 5C.
naravno da jeste. lagumdjija i sdp bi i mater svoju prodali, a kamoli koncesiju na Vc
Ovaj SDP, oni nisu nikakva ljevica, nego stroga desnica. Samo gledaju sta bi prodali strancima? Desniji su nego sve desne zapadne stranke. Koga su oni pitali da daju cijele trase autoceste strancima?