Privreda
0

Hidrogradnja će novcem od prodaje zgrade uplatiti doprinose za PIO

FENA
Sredstva dobijena od prodaje poslovne zgrade Hidrogradnje d.d. u centru Sarajeva, sa pripadajućim zemljištem, koristit će se namjenski, za uplatu doprinosa za PIO uposlenika, a u skladu sa Sporazumom sa Poreznom upravom FBiH, te za sanaciju firme, rečeno je Feni u poslovodstvu Hidrogradnje.

Federalna vlada je prije nekoliko dana dala saglasnost na Odluku Nadzornog odbora privrednog društva Hidrogradnja d.d. Sarajevo kojom se odobrava prodaja poslovne zgrade - Direkcije privrednog društva, kroz postupak male privatizacije.

Postupak prodaje nekretnine provest će Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine, u skladu sa važećim propisima, odnosno metodom aukcije. Procijenjena vrijednost poslovne zgrade sa pripadajućim zemljištem od ovlaštenog sudskog vještaka iz juna 2012. godine iznosi 18.200.000 KM.

Početna cijena prodaje poslovne zgrade, sa pripadajućim zemljištem, utvrđena je u iznosu od 19.500.000 KM.

Poslovna zgrada - objekt Direkcije Hidrogradnje d.d. Sarajevo, kako je ocijenjeno, nije uvjet za obavljanje osnovne djelatnosti privrednog društva Hidrogradnja d.d. Sarajevo, tako da se njena prodaja može obaviti u postupku male privatizacije.